Hlavní obsah

Dvě stolní tenistky na ME do třetího kola dvouhry

AARHUS (Dánsko)

Renata Štrbíková a Iveta Vacenovská se na mistrovství Evropy ve stolním tenisu probojovaly do 3. kola dvouhry. Bez české účasti už naopak budou v Dánsku pokračovat soutěže ve čtyřhře. Petr Korbel s Richardem Výborným skončili těsně před branami čtvrtfinále a ve stejné fázi ženské čtyřhry vypadly i Vacenovská s Alenou Vachovcovou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Čeští stolní tenisté (zleva) Vachovcová, Štrbíková, Výborný i Korbel na ME pokračují.

Článek

Štrbíková s Vacenovskou zvítězily ve dvouhrách shodně 4:1. Štrbíková si poradila s Rumunkou Dodeanovou, Vacenovská s Němkou Göbelovou. Neuspěla Alena Vachovcová, která nestačila na jednu z velkých favoritek Rumunku Steffovou. "První dva sety jsem hladce prohrála. Dlouho jsem si nemohla zvyknout na rychlou ruku Steffové. Někdy jsem do poslední chvíle nevěděla, kam míček z její pálky poletí," řekla Vachovcová spolupracovníkovi ČTK.

Česká jednička Štrbíková si oddechla, že se na šampionátu postupně dostává do formy. "Soutěž družstev jsem nezačala dobře, ale teď cítím, že se zápas od zápasu moje hra zlepšuje," prohlásila. "Teď se mohu těšit na utkání Borošovou, kde nemám co ztratit," řekla Štrbíková.

Stejně dobře si v 2. kole vedla i dvacetiletá Vacenovská, která sice s Göbelovou prohrála první set, ale pak už v tvrdých výměnách jasně kralovala. "Němka upřednostňuje útočný styl, a to mi sedělo," uvedla.

Výborný na úvod turnaje zdolal Tavukcuoglua. "I tento málo známý Turek prokázal, že na mistrovství Evropy nelze nikoho podcenit. Naštěstí jsem dobře zvládal koncovky," řekl Výborný, jehož v pátek odpoledne čeká Korbelův klubový spoluhráč Feng Če.

Pavelka postoupil bez boje, Švéd Molin kvůli zdravotním problémům k utkání nenastoupil. V pátek se Pavelkovi opět postaví do cesty Rakušan Čchen Wej-sing, s kterým český reprezentant v semifinále soutěže družstev prohrál v rozhodující dvouhře 1:3.

Sedmisetovou bitvu se smolným koncem absolvoval Klásek. Stejně jako před dvěma roky v Courmayeru vypadl s Ukrajincem, tentokrát s Diduchem, kterého dobře zná z české extraligy. Nejtěžší roli měl v úvodním kole dvouhry Olejník, jenž se střetl s Dánem Monradem, kterého k vítězství hnalo domácí publikum.

Bez české účasti budou na ME pokračovat soutěže ve čtyřhře. Petr Korbel s Richardem Výborným podlehli v třetím kole rakouskému páru Schlager, Jindrak 1:3 na sety a před branami čtvrtfinále zůstaly i Iveta Vacenovská s Alenou Vachovcovou, které prohrály s Ruskami Ganinovou a Palinovou až po velkém boji 2:3.

MUŽI
Dvouhra - 1. kolo:
Korbel (ČR) - Stankevičius (Lit.) 4:0 (4, 6, 4, 7), Výborný (ČR) - Tavukcuoglu (Tur.) 4:2 (13, -6, 5, 10, -8, 9), Pavelka (ČR) - Molin (Švéd.) bez boje, Diduch (Ukr.) - Klásek (ČR) 4:3 (-5, 10, 7, -6, -8, 10, 9), Monrad (Dán.) - Olejník (ČR) 4:2 (2, 8, -4, -9, 11, 7).
Čtyřhra - 3. kolo:
Schlager, Jindrak (Rak.) - Korbel, Výborný (ČR) 3:1 (7, 7, -9, 9).
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Vachovcová (ČR) - Cahoreauová (Fr.) 4:0 (11, 7, 7, 9), Štrbíková (ČR) - Hartmannová (Luc.) 4:0 (4, 9, 3, 8), Molnarová (Maď.) - Weberová (ČR) 4:1 (8, 5, -11, 13, 12).
Čtyřhra - 3. kolo:
Ganinová, Palinová (Rus.) - Vacenovská, Vachovcová (ČR) 3:2 (6, -9, -6, 5, 7).

Reklama