Hlavní obsah

Stolní tenisté Korbel a Vacenovská v osmifinále ME

Iveta Vacenovská a Petr Korbel postoupili do osmifinále na mistrovství Evropy stolních tenistů v dánském Aarhusu. Bývalá juniorská mistryně Evropy Vacenovská ve třetím kole porazila Ekholmovou ze Švédska, Korbel zdolal Švéda Lundqvista 4:1 na sety. O postup do čtvrtfinále se utká v sobotu dopoledne s Jeanem Michelem Saivem z Belgie.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

Korbel si po zápase pochvaloval, že se s Lundqvistem zná z německé ligy, v níž letos se Švédem už dvakrát hrál. "Věděl jsem, co na něho platí a zvolenou taktiku se mi dařilo plnit. Snažil jsem se hrát co nejaktivněji. Držel jsem ho na bekhendu, který má slabší. A když se snažil bekhend oběhnout, dařilo se mi ho prohazovat po lajně," řekl Korbel spolupracovníkovi ČTK.

Nejlepší český stolní tenista doufá, že mu výhra psychicky pomůže i v dalších bojích. "Ráno mne čeká další těžké utkání se Saivem, to bude zase o něčem jiném," dodal Korbel. Pokud v duelu s Belgičanem uspěje, bude v sobotu hrát o semifinále a tím i o medaili s největší pravděpodobností s jedním z favoritů Němcem Timo Bollem.

Vacenovská si v individuální soutěži zlepšila postupem do čtvrtého kola náladu po nevydařené soutěži družstev. "Dostat se na Evropě mezi posledních šestnáct je velký úspěch," řekla devatenáctiletá česká reprezentantka, která se ještě dnes od 19:45 utká o čtvrtfinále s běloruskou obranářkou Viktorií Pavlovičovou.

Naopak vypadla Renáta Štrbíková, která nestačila na první nasazenou Tamaru Borošovou a s Chorvatkou prohrála 0:4. Ani v jednom setu neměla šanci na úspěch. "Dělala jsem hodně chyb. Byla jsem neustále pod tlakem," řekla Štrbíková.

Tomáš Pavelka stejně jako v semifinále soutěže družstev nenašel recept na rakouského obranáře Čchen Wej-singa. Richard Výborný svedl s Bulharem Feng Če dramatickou sedmisetovou bitvu, vedl 3:2 na sety, ale nakonec odešel od stolu poražen.

MUŽI
Dvouhra - 2. kolo:
Korbel (ČR) - Tošič (Chorv.) 4:3 (7, -8, 7, -7, -8, 11, 3), Feng Če (Bul.) - Výborný (ČR) 4:3 (5, 10, -9, -8, -10, 7, 7), Čchen Wej-sing (Rak.) - Pavelka (ČR) 4:1 (-9, 5, 6, 4, 5).
Dvouhra - 3. kolo:
Korbel (ČR) - Lundqvist (Švéd.) 4:1 (10, -10, 1, 8, 7).
ŽENY
Dvouhra - 3. kolo:
Vacenovská (ČR) - Ekholmová (Švéd.) 4:1 (7, 9, -7, 7, 6), Borošová (1-Chorv.) - Štrbíková (ČR) 4:0 (4, 7, 7, 3).
Smíšená čtyřhra - 3. kolo:
Karakaševič, Garkauskaiteová-Budieneová (SČH/Lit.) - Pavelka, Pěnkavová (ČR) 3:0 (5, 8, 8).

Reklama