Hlavní obsah

První kvalifikace pro Velkou pardubickou bude mít dohru

PRAHA

První kvalifikační dostih pro 115. Velkou pardubickou vyhrál favorizovaný Retriever s žokejem Josefem Váňou. Stejně jako Dušan Andrés s druhým Kedon dokončili dnešní Velkou cenu města Pardubic o 200.000 korun v poklidném tempu. Dostihová komise výkony obou žokejů posoudila jako nedostatečné vyjetí koní v cílové rovince a případ předala pořádkové komisi Jockey clubu ČR.

Článek

Dostih na 5800 metrů dokončilo šest ze třinácti koní.

Do kvalifikačního dostihu odstartoval i vítěz Velké pardubické z roku 2002 Maskul. Od začátku diktoval tempo Arcin, za kterým se drželo pohromadě celé pole až do poloviny dostihu. Pak se do čela propracovali favorité, se kterými drželi krok zkušený Kedon a polský zástupce Fanti Dancer.

Na travnatý ovál v závěru zavedl koně druhý z loňské Velké pardubické Retriever, který před Kedonem získal náskok několika délek. Na třetí místo se v závěru posunul Maskul.

Kvalifikační podmínky pro účast ve Velké pardubické splnil kromě tří nejlepších také Belovodsk. Další dva v cíli Fanti Dancer a Vagant zatím nejsou do podzimního dostihu přihlášeni.

Výsledky:
I. Orega (ž. Havelka) - Steen - Scangees
II. Sander (Patejuková/Pol.) - Sixteen - Cedr
III. Bagdad (ž. Myška) - Eliška Přemyslovna - Senegal
IV. Retriever (ž. Váňa) - Kedon - Maskul
V. Blizzard (ž. Luka) - Cep - Áres
VI. Kathalpo (am. Bukva) - Lirain - Myšan
VII. Aton (Bartoš) - Laurianna - Mini Sex
VIII. Vernar (Bartoš) - Atura - Vodorys

Reklama

Související témata: