Hlavní obsah

Sedlecký vystřídal Capaliniho na trůnu armádního mistra světa

PRAHA

Moderní pětibojař Michal Sedlecký se stal armádním mistrem světa a převzal od Libora Capaliniho žezlo vojenského šampiona. Sedlecký se dnes odrazil k titulu výhrou v šermu a druhým místem v parkuru. Bronzový olympijský medailista Capalini pokazil šerm a v Praze na Julisce skončil pátý, což společně s jedenáctý místem Martina Dvořáka stačilo českému triu k vítězství v hodnocení družstev před druhým Běloruskem.

Článek

Sedlecký se posunul do čela dvaatřicetičlenného pole po parkuru, který se uskutečnil v Poděbradech. Do běhu nastupoval s náskokem pěti vteřin na Jahora Lapa, ale na tříkilometrové trati Bělorusovi utekl. "Nevytknul bych tomu skoro nic, ale potřebuji se zlepšovat hlavně v technických disciplínách," řekl Sedlecký, vítěz klasického mistrovství světa ze San Franciska 2002.

Po osmém místě ve střelbě vyhrál Sedlecký šerm, i když ve stísněných podmínkách. "Snažil jsem si toho nevšímat, ale neměl jsem stoprocentní koncentraci," uvedl Sedlecký. V parkuru jel koně, kterého zná z tréninku a neudělal chybu. "Zvládl jsem to dobře a v běhu si to jistil," řekl pětibojař Dukly Praha.

Šerm připravil o naději na obhajobu titulu Capaliniho. Loňský vítěz armádního MS z Maďarska ztratil v kordu 200 bodů. "Takový výpadek nejde na medaili dohnat," řekl Capalini. V běhu přesto bojoval o bronz, ale nakonec ve finiši prohrál s třetím Michailem Prokopenkem z Běloruska i čtvrtým Denisem Čerkovskisem z Lotyšska. "Jsem tempař a nemám v sobě na závěr zrychlení," uvedl Capalini.

Výsledky:
1. Sedlecký (ČR) 5784 b., 2. Lapo 5660, 3. Prokopenko (oba Běl.) 5616, 4. Čerkovskis (Lot.) 5600, 5. Capalini (ČR) 5588, 6. Frolov (Rus.) 5496, ...11. Dvořák (ČR) 5412. Družstva: 1. ČR (Sedlecký, Capalini, Dvořák) 16.784, 2. Bělorusko 16.684, 3. Itálie 16.128.

Reklama