Hlavní obsah

Florbalistky porazily Japonsko a udržely se mezi elitou

SINGAPUR

České florbalistky se po páteční výhře 4:0 nad Japonskem udržely v elitní skupině mistrovství světa. Svěřenkyně Zdeňka Chyby obsadily díky jedinému vítězství na šampionátu v Singapuru konečné sedmé místo. Na stejné pozici skončily i na minulém šampionátu v roce 2003 ve Švýcarsku. Páté místo obsadilo Lotyšsko, které rozdrtilo Rusko 10:2.

Foto: www.floorball-zveza.si

Ilustrační foto

Článek

Českým hráčkám se dlouho nedařilo překonat obranu Japonska a prosadit se střelecky. V 5. minutě trefila Bočanová horní tyč, další možnost spálila Novotná. Obrovský tlak korunovaly Češky brankou až v 27. minutě, kdy Jílková vystřelila a vyražený míček pohodlně poslala do branky Čmakalová.

Potom si oživila Billá s Novotnou kombinaci z Tatranu Střešovice. Novotná přihrávala zpoza branky a Billá zvýšila na 2:0. Japonky měly naději pouze krátce po polovině zápasu. Za hru na zemi byla vyloučena Šindelová a Ogawaová trefila tyč. Vzápětí šla pykat i Bursová, ale český tým se v oslabení ve třech proti pěti ubránil.

Potom ještě Bursová mířila do tyče, ale v 46. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Po faulu na Novotnou se postavila k trestnému střílení Šindelová a stejně jako ve čtvrtek proti Finsku blafákem uspěla. Za minutu dovršila výsledek po akci Bočanové Novotná. Další pokus Bočanové pak ještě zastavila konstrukce branky.

"Dlouho jsme čekali na gól, ale říkali jsme holkám, ať jsou trpělivé, že to přijde. Po první brance jsme se moc tlačili dopředu a varovali jsme tým, aby z protiútoku neinkasoval. Definitivně rozhodl třetí gól z trestného střílení," řekl trenér Chyba. Pochvaloval si, že forma týmu postupně gradovala, ale litoval úvodního zaváhání s Lotyšskem. "Takto jsme skončili za Lotyškami a Ruskami, což je po dvouleté kvalitní práci týmu smutné," dodal Chyba.

MS ve florbale žen
Elitní kategorie
O 7. místo:
Česko - Japonsko 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Čmakalová (Jílková), 30. Billá (Novotná), 46. Šindelová z trestného střílení, 47. Novotná (Bočanová). Rozhodčí: Hofgaard, Zouhar (oba Nor.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Střely: 26:13. Diváci: 300.
Sestava ČR: Váňová - Bartošová, Macurová; Bočanová, Novotná, Kohútová - Šindelová, Slováková; Čmakalová, P. Chybová, Jílková - Theodosisová, Petrželková; Billá, Bursová, Klusáčková - Svobodová; Szotkowská.
O 5. místo:
Lotyšsko - Rusko 10:2 (2:0, 6:0, 2:2)
Branky: 5. a 36. Z. Bankavová, 22. a 30. Klabereová, 37. a 45. Masalská, 12. Oseová, 23. Jurusaová, 35. Adamaneová, 45. E. Bankavová - 50. Romanovová, 51. Komisarovová.
Kategorie B
O 13. místo: Maďarsko - Austrálie 3:6.
O 15. místo: Nizozemsko - Španělsko 8:0.

Reklama

Související témata: