Hlavní obsah

Korbel má v hlavě olympijské hry v Pekingu

PRAHA

Vypadá to, že stolní tenisté se ještě tři roky budou moci spolehnout na služby Petra Korbela. Dlouholetá česká jednička se cítí na méně než svých čtyřiatřicet let a láká ji vidina olympijských her v Pekingu v roce 2008. "Peking mám v hlavě," tvrdí Korbel, jenž na mistrovství světa v Šanghaji cítil životní formu a olympiáda v Číně je velkou výzvou.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

"Je to země stolnímu tenisu zaslíbená a láká mě zažít tam olympiádu," uvedl Korbel. V případě účasti v Pekingu by se Korbel zúčastnil již svých pátých olympijských her. Hrál v Barceloně 1992, o čtyři roky později v Atlantě mu těsně unikl bronz a shodně v třetím kole pak vypadl v Sydney 2000 i loni v Aténách.

Korbel má za sebou vydařený začátek roku. S reprezentací obhájil na mistrovství Evropy bronz v soutěži družstev, vyhrál jeden z turnajů exhibičního okruhu v Japonsku a před deseti dny dotáhl z pozice jedničky Würzburg k titulu v německé lize. "Mám úspěchy, jsem bez zranění, a to motivuje do dalších let," řekl Korbel, že ho zatím myšlenky na konec kariéry nenapadají.

Možnost vidět Korbela budou mít fanoušci 12. až 14. srpna v pražském hotelu Oáza na Prague Open. Jinak bude dále působit ve Würzburgu, létat do Japonska, hrát evropské turnaje Pro Tour a Evropskou ligu. "Určitě budu reprezentaci k dispozici, je důležité, abychom si zase zajistili nasazení," řekl Korbel.

Triumf v Ósace mu zajistil respekt

S reprezentací dvakrát po sobě získal bronz na evropském šampionátu a rád by se dočkal vyšších met. Letos k tomu tým neměl v Dánsku daleko. "Třetí místo je obrovský úspěch, ale byla to i velká šance to konečně vyhrát," řekl Korbel. Doufá, že se na jeho úroveň vytáhnou další hráči. "Vytvoří se silné jádro týmu a třeba přijdou větší úspěchy než bronz," uvedl Korbel.

Konkurence v japonské lukrativní soutěži se podle Korbela výrazně přitvrdila. Na úvodních dvou turnajích v květnu hrál i čerstvý mistr světa Wang Li-čchin z Číny. Třetí díl série v Ósace vyhrál Korbel a inkasoval 50 000 dolarů. "Má to ohlas, získávám si mezi hráči respekt a zvedám sebevědomí," řekl Korbel.

Hrál i s tramvajenkou

Volné chvíle se snaží trávit s rodinou, ale raději ani nepočítá, kolik dnů jsou spolu. Doma si užívá chvíle s dcerou Sarou-Janne. "Je to náš malý čertík, vydá za tři až čtyři děti a vyžaduje hodně energie," řekl Korbel.

Korbel dokáže hrát stolní tenis s různými předměty. Už v mládí vyhrával sázky, když hrál proti kamarádům třeba s pukem na lední hokej, prkýnkem na cibuli, židlí nebo lahvemi. "Nejlepší je od Jim Beama nebo od Jacka Danielse," zjistil. Hrál i tramvajenkou. "Je to malá plocha, ale trefit se to dá."

Reklama