Hlavní obsah

Baseballisté zkusí doma vybojovat medaili na ME

PRAHA

Před vlastními fanoušky se pokusí čeští baseballisté probít k metám, na jaké ještě nedosáhli. Na domácí půdě mohou uhrát premiérovou medaili z evropského šampionátu a zajistit si poprvé i účast na mistrovství světa. S americkým koučem Ricquem Jacquesem po přípravném zápřahu začnou evropskou bitvu ve čtvrtek v televizním utkání v Blansku proti Španělům (16h).

Článek

"Je to klíčový zápas," míní kouč, proti jehož svěřencům bude stát celek vedený dalšími americkými trenéry, kteří též působili v ČR. "Luketich i Jones dobře náš tým znají, bude to těžké," říká šéf České baseballové asociace Petr Ditrich.

Ve skupině B se Češi dále střetnou s Ukrajinou, Řeckem, Chorvatskem a Francií. V áčku hrají favorizované celky Nizozemska a Itálie, ale i Švédska, Ruska, Británie a Německa. Do finálové skupiny postupují první tři. Olomouc, Choceň i Praha, kde se bude v závěru příštího týdne rozhodovat o medailích, jsou dalšími místy, kde se premiérové ME v ČR uskuteční.

Nový systém nemá čtvrtfinále, už čtyřikrát konečnou stanici pro Česko, jehož maximem je 5. příčka z roku 2001. První čtyři celky evropského šampionátu postoupí na MS 2007 v Tchaj-wanu.

Program týmu Česka na ME:
Základní skupina:
čtvrtek 7. 7., Blansko16.00: Španělsko-Česko
sobota 9. 7., Olomouc15.00: Česko-Ukrajina
neděle 10. 7., Blansko16.00: Řecko-Česko
pondělí 11. 7., Choceň20.00: Česko-Chorvatsko
úterý 12. 7., Blansko20.00: Česko-Francie.
Další program:
Finálová skupina:
14.- 16. 7., Praha.
Utkání o medaile:
17. 7., Praha14.00: o 3. místo
17. 7., Praha18.00: finále.

Reklama