Hlavní obsah

Karpov si v Praze zahraje šachy s Dominikem Haškem

PRAHA

Exmistr světa Anatolij Karpov znovu předvede své umění českým milovníkům šachu v Praze. V závěru příštího týdne se utká v hotelu Kampa - Stará zbrojnice s českou jedničkou Davidem Navarou. V rámci simultánky proti 25 soupeřům si pak zahraje i s hokejovým brankářem Dominikem Haškem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek si zahraje šachy proti mistru světa Karpovovi.

Článek

Čtyřiapadesátiletý Karpov byl celkem patnáct let mistrem světa, ale od roku 1998, kdy o titul podruhé přišel, se na světovém žebříčku FIDE postupně propadá. V současné době je až na 33. místě a dvacetiletý Navara, který naopak stále stoupá, je už jen osm příček za ním.

Oba velmistři zasednou za šachovnici v pátek 16:00, odveta je na pořadu o den později. Obě partie budou pro diváky komentovat Lubomír Kaválek a Genna Sosonko.

Šachový svátek začne v Praze už ve čtvrtek v 17:00 v herně U Nováků, kde sehraje Navara dvanáct partií v bleskovém šachu se slovenskou jedničkou Sergejem Movsesjanem. V neděli od 15:00 opět v hotelu Kampa - Stará zbrojnice čtyřdenní program uzavře simultánka, v níž budou Karpovovými soupeři manažeři českých firem, ale také Dominik Hašek i další bývalý hokejový reprezentant Martin Hosták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články