Hlavní obsah

Baseballisté neskórovali a prohráli na ME s Nizozemci

PRAHA

Čeští baseballisté ve čtvrtek v Praze odehráli ve svém prvním utkání finálové skupiny mistrovství Evropy vyrovnanou partii s Nizozemci, ale proti obhájcům titulu poprvé na turnaji vyšli bodově naprázdno a prohráli 0:3.

Článek

Češi vstoupili do utkání aktivně a připsali si jeden odpal, ale to bylo nadlouho všechno. Na nadhozu začal Radek Procházka a dvě směny udržel čisté konto. Ve třetí Nizozemci třikrát po sobě odpálili a favorit vedl 2:0. Ve čtvrté směně vystřídal Procházku Michal Kočí, ale vstup na "kopec" se mu nevydařil a po dvou odpalech a chybě obrany přidal nizozemský útok třetí bod. Pak už Kočí kraloval a bod soupeři nepovolil ani Richard Prokop.

Šanci na zdramatizování měli reprezentanti na začátku sedmé směny. Chytač Michal Břeň a Jan Drábek odpálili a obsadili první a druhou metu. Kouč Rick Jacques vydal pokyn běžcům krást mety, což měl Karel Hrušovský podpořit odpalem. Jeho ránu však chytili polaři ze vzduchu a udělali málo vídané tři auty najednou.

"Museli jsme hrát agresivně a pokusit se získat body předtím, než tam pošlou jiné nadhazovače. Zkusil jsem něco, co by mohlo fungovat, a kdyby se povedlo odpálit do země, tak bychom skórovali, ale tohle byla nejhorší varianta," řekl Jacques a pochválil obranu. "Ta zvládla skvělý zápas," dodal kouč.

Zápas se vydařil prvnímu metaři Drábkovi

Zápas se vydařil prvnímu metaři Drábkovi. Zaznamenal dva odpaly a přidal ukradenou metu. "Určitě jsme mysleli i na výhru," řekl hráč pražské Tegoly. "Škoda, nadhazovači zvládli super zápas, ale měli jsme smůlu v útoku. Kdyby se nám podařilo dotáhnout body, mohlo to být nadějné," litoval Drábek.

V pátek od 20:00 se národní tým utká s Německem a výhra by mu měla s největší pravděpodobností zajistit nejhůře čtvrté místo na evropském šampionátu, a tím i premiérový postup na mistrovství světa, které bude v roce 2007 na Tchaj-wanu. Na nadhoz se postaví jeden z kvarteta Petr Pacas, Jan Homolka, Pavel Budský, Leoš Kubát. "Mám velký výběr a teprve se rozhodnu," řekl Jacques.

Finálová skupina:
Nizozemsko - ČR 3:0, Španělsko - Německo 10:2, Itálie - Francie 11:1 (po 7. směně).
Skupina o 7.- 13. místo:
Chorvatsko - Švédsko 2:0.

Reklama