Hlavní obsah

Capalini i se zdravotními problémy pojede na MS

PRAHA

Moderní pětibojař Libor Capalini navzdory zdravotním problémům pojede na mistrovství světa. Bronzový medailista z loňské olympiády v Aténách kvůli zranění achillovky přišel o evropský šampionát, ale na vrcholu sezony nechce chybět, i když ho šlacha pořád pobolívá.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Capalini, bronzový medailista z OH v Aténách.

Článek

Dvaatřicetiletý závodník zvolil konzervativní léčbu, aby nepřišel o celou sezonu, a po sundání desetidenní sádry začal zhruba před měsícem naplno trénovat. "Nejdřív to bylo úplně bez problémů, ale teď se bolesti vracejí ve větší míře. Pořád to však není takové, že bych nemohl trénovat. Ostrý běžecký trénink mě navíc před mistrovstvím světa už čeká jen jeden, tak to snad vydrží," řekl na čtvrteční tiskové konferenci Capalini.

Mistr Evropy z roku 2002 na šampionát, který se uskuteční od 4. do 9. srpna ve Varšavě, necestuje s velkými ambicemi. "Medaili bych samozřejmě chtěl, ale vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a výpadku v přípravě nejsem tak optimistický jako v minulých letech," uvedl.

Hlavním cílem je pro něj pomoc českému družstvu. "Pokud budu do družstva nominovaný, tak bych právě tady mohl být platný člen. To je vlastně ten hlavní důvod, proč jsem se rozhodl startovat," vysvětlil.

Reprezentační trenér Jakub Kučera právě na jeho zkušenosti spoléhá. "Pokud bude Libor schopen závodit, určitě ho do družstva k Michalu Sedleckému a Michalu Michalíkovi nominuji. Pořád je jeho výkonnost taková, že je nenahraditelný," dodal.

Reklama