Hlavní obsah

Triatlonista Ospalý skončil druhý na SP v Salfordu

SALFORD (Británie)

Český triatlonista Filip Ospalý vybojoval druhé místo v dnešním závodu Světového poháru v britském Salfordu. Bývalý evropský šampion nestačil jen na překvapivého vítěze Francouze Frederika Belaubreho, třetí skončil Brit Tim Don. Mezi ženami obsadila čtrnácté místo Lenka Radová, zvítězila domácí Liz Blatchfordová.

Foto: archiv

Filip Ospalý

Článek

Ospalý se probojoval ve Světovém poháru na stupně vítězů po téměř roční pauze. Loni v září byl v Hamburku rovněž druhý. Dnes se devětadvacetiletý člen brněnského Olympo Teamu prosadil v prestižním seriálu na medailovou pozici popáté v kariéře.

V této sezoně vyhrál Ospalý už tři domácí šampionáty, předchozí vystoupení ve Světovém poháru mu však nevyšlo. Začátkem června skončil v Madridu na 21. místě.

Belaubre vydělal na úniku s Estoncem Markem Albertem, s nímž si v cyklistické části vypracovali na další soupeře náskok až 40 sekund. Francouz si pak výborným během vedení udržel, zatímco jeho souputník odpadl. "V prvním kole běhu jsme něco stáhli, ale pak už ne. Bylo to i tím, že v desetičlenné skupině jsme se o tempo starali jen Tim Don, Reto Hug a já," řekl Ospalý.

Kilometr před cílem setřásli s britským favoritem Švýcara

Kilometr před cílem setřásli s britským favoritem Švýcara a českému závodníkovi pak vyšel závěrečný trhák. "Na konci se běželo proti větru, to už jsem se šetřil. S finišem nemám potíže," konstatoval Ospalý, který vyrazil do Anglie po soustředění na Šumavě.

Za týden bude obhajovat druhé místo v Hamburku, 20. srpna jej pak čeká mistrovství Evropy v Lausanne. "Vůbec bych se nezlobil, kdyby mi to teď šlo stejně jako v prvním půlce sezony, kdy jsem chyběl na stupních vítězů jen v Madridu," řekl se smíchem Ospalý.

Výsledky:
Muži: 1. Belaubre (Fr.) 1:51:35 hod., 2. Ospalý (ČR) -11, 3. Don (Brit.) -15, 4. Hug (Švýc.) -18, 5. Johns -22, 6. Hayes (oba Brit.) -54, ...17. Krňávek (ČR) -1:40.
Ženy: 1. Blatchfordová (Brit.) 2:03:39, 2. Warrinerová (N. Zél.) -22, 3. Tuckerová -27, 4. Caveová -37, 5. Lawrenceová (všechny Brit.) -44, 6. Taorminaová (USA) -52, ...14. Radová - 2:29, 25. Zelenková -4:11, 28. Vodičková (všechny ČR) -4:43.

Reklama