Hlavní obsah

Softbalistky na úvod ME porazily Německo

PRAHA

České softbalistky vstoupily do mistrovství Evropy na domácí půdě "povinným" vítězstvím nad Německem. Národní tým se k nedělní výhře 5:0 v Praze prokousával pomalu, pět a půl směny svítil na výsledkové tabuli těsný stav 1:0. V pondělí se české družstvo střetne od 17:30 se Švédskem.

Článek

"Dlouho trvalo, než holky prolomily jejich nadhoz. Ale přišlo to v šesté směně, i když byl bych trochu klidnější, kdyby se to povedlo o něco dřív," řekl po utkání trenér Tomáš Kusý. "Jsem rád, že se nám vstup do turnaje takhle vydařil," uvedl.

Softbalistky vstoupily do zápasu rázně a po dvoumetovém odpalu Elišky Pojerové získaly první bod. Pojerová se přitom musela vyrovnat s faktem, že technickou kontrolou neprošla její pálka. "Moc nevím proč a je to nepříjemné. Celou zimu jsem se s ní připravovala, byla jsem z toho špatná," řekla Pojerová.

Ve zbytku duelu měly Němky z Pojerové strach a třikrát českou spojku úmyslně pustily na metu bez nadhozu. "Je to poklona pro pálkaře, že se mě bojí," řekla hráčka pražské Čechie, která bude v klíčových zápasech šampionátu nastupovat na nadhozu.

Čtyři body přidal český tým v dohrávce šesté směny. Místo odpalů přišly sklepnuté míče a dezorientované Němky školácky chybovaly. "Pořád to nešlo odpaly, tak přišel pokyn ulejvat," řekl kouč. Češky vrátily Němkám prohru z předloňského ME.

Na nadhozu držela šest směn německý útok zkrátka Lucie Maršíková, v poslední směně zápas dokončila Jitka Zákorová.

Skupina A:
ČR - Německo 5:0.

Reklama