Hlavní obsah

Ospalému potvrdila vítězství v Hamburku až cílová fotografie

Triatlonista Filip Ospalý vyhrál v neděli v Hamburku podruhé v kariéře závod Světového poháru. Devětadvacetiletý bývalý evropský šampion porazil v jednom z nejdramatičtějších finišů historie Švýcary Reta Huga a Svena Riederera, o čemž musela rozhodnout až cílová fotografie.

Foto: archiv

Triatlonista Filip Ospalý - archiv

Článek

Ospalý, člen brněnského Olympo Teamu, obhajoval na olympijských tratích v Hamburku loňské druhé místo a v neděli po doběhu musel chvíli čekat, zda dopadl stejně, hůř, nebo vyhrál. Jeho prvenství potvrdila až jury. Hug i Riederer skončili na dalších medailových stupních ve stejném čase.

Vítězství v prestižním pohárovém seriálu se Ospalý dočkal po třech letech, tehdy porazil všechny soupeře v Lausanne. Na stupně vítězů se v SP prosadil pošesté v kariéře, před týdnem v britském Salfordu doběhl druhý. Dva týdny před evropským šampionátem v Lausanne tak potvrdil výbornou formu.

V nedělních závěrečných metrech se o prvenství utkala šestice Ospalý, Hug, Riederer, Australan Kahlefeldt, Němec Petzold a Novozélanďan Gemmel. Ospalý se ukázal jako nejlepší sprinter, i ostatní se vydali z posledních sil a v cíli se všichni zhroutili na zem.

Mladý český triatlonista Jan Čelůstka při své premiéře ztratil na nejlepší téměř osm minut a skončil mezi 64 startujícími sedmý od konce. Na dnešní i sobotní ženský závod SP se v Hamburku přišlo podívat 150.000 diváků.

Výsledky:
1.Ospalý (ČR)1:45:33
2.Hug (Švýc.)1:45:33
3.Riederer (Švýc.)1:45:33
4.Kahlefeldt (Austr.)+5
5.Petzold (Něm.)+7
6.Gemmell (N. Zél.)+14
...
58.Čelůstka (ČR)+7:42

Reklama

Související témata: