Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel vyhrál turnaj Prague Open

Stolní tenista Petr Korbel vyhrál exhibiční turnaj Prague Open a v pražské hale Oáza zopakoval svůj triumf z předloňského roku. Nejlepší český hráč v nedělním finále porazil svého oddílového kolegu z Würzburgu Leung Čchu-jena z Hongkongu 4:1. Finalisté spolu navíc vyhráli i čtyřhru.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

Korbel se ve finále prosadil aktivní hrou. "Tolik nezlobil," řekl Korbel po utkání, které se dohrávalo v exhibičním duchu a hráči divákům předvedli dlouhé výměny daleko za stolem. "Dobře se známe a nemáme se čím překvapit. Já měl výhodu, že jsem nemusel obíhat bekhend, a dokázal jsem to uplatnit," řekl Korbel.

V semifinále Korbel po koncentrovaném výkonu vyřadil Bohumila Vožického. "Je to bojovník, ale povedlo se mi být aktivnější," řekl Korbel. Za vítězství v turnaji inkasoval 30.000 korun.

Ve čtvrtfinále vypadla hvězda Prague Open Jörgen Persson ze Švédska. "Jsem zklamaný. Po prvním lehce vyhraném setu jsem trochu polevil a už se do zápasu nevrátil," řekl Švéd. Dvojnásobného mistra Evropy a mistra světa vyřadil nečekaně Petr David. "Porazit Perssona se jen tak někomu nepodaří," radoval se vítěz.

Muži, dvouhra - finále:
Korbel (ČR) - Leung Čchu-jen (Hong.) 4:1 (9, 8, -6, 6,2).
Muži, dvouhra - semifinále:
Korbel - Vožický (ČR) 3:1, Leung - David (ČR) 3:1.
Muži, čtyřhra - finále:
Korbel, Leung Čchu-jen - Vožický, Prokopcov (ČR/Ukr.) 3:1.
Ženy, dvouhra - finále:
Dobešová - Pěnkavová (obě ČR) 3:1 (-8, 10, 8, 9).

Reklama