Hlavní obsah

Volnostylařka Křížková na MS v zápase skončila sedmá

BUDAPEŠŤ

Česká volnostylařka Michaela Křížková prohrála na mistrovství světa v Budapešti v kategorii do 63 kilogramů ve třetím kole a přišla o možnost bojovat o medaile. Pátou ženu z loňského evropského šampionátu porazila 3:1 na body Katarzyna Juszezaková reprezentující Itálii a Křížková nakonec skončila sedmá.

Článek

Česká reprezentantka porazila v prvním kole Španělku Auroru Fajardovou na body a ve druhém kole poté Meryem Selloumovou z Francie na lopatky. Reprezentační trenér Miroslav Jabůrek po porážce s Juszezakovou neskrýval zklamání. "První třetinu vyhrála, ale rozhodčí obrátili výsledek v neprospěch naší závodnice. Druhou třetinu vyhrála a ve třetí ji bezdůvodně napomenuli dvacet sekund před koncem. Tím ji hrubě poškodili," uvedl Jabůrek pro ČTK.

V případě vítězství by přitom Křížková měla jistotu, že neskončí v Budapešti hůř než pátá, a mohla by bojovat o zisk cenného kovu. To se na světovém šampionátu povedlo naposledy Daně Durecové, jež si před jedenácti lety z Bulharska odvezla bronz.

Kategorii do 63 kilogramů nakonec vyhrála Kaori Ičová z Japonska a i v dalších kategoriích dnes dominovaly reprezentantky země vycházejícího slunce. Mezi zápasnicemi do 55 kilogramů byla nejlepší Saori Jošidaová a v kategorii do 59 kilogramů Ajako Šodaová.

Ženy:
Do 55 kg: 1. Jošidaová (Jap.), 2. Su Li-chuej (Čína), 3. Golcová (Rus.) a Verbeeková (Kan.).
Do 59 kg: 1. Šodaová (Jap.), 2. Sastinová (Maď.), 3. Robertsová (USA) a Aanesová (Nor.).
Do 63 kg: 1. Ičová (Jap.), 2. Ťing Žuej-süe (Čína), 3. McMannová (USA) a Šilková (Běl.), ...7. Křížková (ČR).
1. kolo: Křížková - Fajardová (Šp.) 3:1 na body, 2. kolo: Křížková - Selloumová (Fr.) 5:0 (na lopatky), 3. kolo: Juszezaková (It.) - Křížková 3:1 na body.

Reklama