Hlavní obsah

Velkou pardubickou poběží 16 koní, obhajovat bude Registana

PARDUBICE

Celkem 16 koní se v neděli 9. října postaví na start 115. ročníku Velké pardubické steeplechase. Původně se mělo ve slavném, 6,9 kilometru dlouhém dostihu představit 18 soupeřů, dva z nich se však kvůli zdravotním problémům na startu neobjeví. Na středeční tiskové konferenci v Pardubicích dnes startovní listinu potvrdil šéf pardubického dostihového spolku Miroslav Petráň.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Osmiletá klisna Registana s žokejem Peterem Gehmem vyhrála 114. ročník Velké pardubické.

Článek

"Joint Authority si v posledním tréninkovém cvalu před Velkou poškodil svalový aparát, na startu nebude ani (rovněž zraněný) Retriever, na kterém měl jet Josef Váňa," řekl Petráň. Pětinásobný vítěz Velké pardubické Váňa se pokusí získat šesté vítězství v sedle Kedona.

Vítězství bude obhajovat klisna Registana, v jejímž sedle se představí anglický žokej James Crowley. Ten sice před týdnem při dostizích v italském Meranu přišel na dvacet dní o licenci, trest však nastoupí až po Velké pardubické. "Letošní sezona byla pro Registanu trochu jiná, v květnu měla alergii na krmivo, závodit začala až v polovině června. Nyní je však možné říci, že je to stará dobrá Registana," řekl dnes ke kondici obhájkyně její trenér Čestmír Olehla.

Kouč tvrdí, že největšími konkurenty Registany by mohli být v nedělním dostihu Decent Fellow a Luzcadou.

Do Pardubic mezi dalšími hosty dorazí i německý žokej Peter Gehm, který vloni s Registanou v dostihu zvítězil. Gehm, který je po úrazu na invalidním vozíku, v sobotu večer dostane od dostihového spolku Zlatou jehlici jako ocenění za čtyři vítězství ve Velké pardubické.

Víkendový program na pardubickém závodišti odstartují v sobotu 8. října rovinové dostihy, v neděli bude mítink od 11:00 pokračovat překážkovými závody. Start Velké pardubické je naplánován na 15:40, dotace nejstarší a nejtěžší kontinentální steeplechase cross-country je 4,5 miliónu korun.

Reklama