Hlavní obsah

Předehru "Velké" vyhrála Louise Rayner, favorit Tankred nestačil

PARDUBICE

Klisna Louise Rayner v sobotu vyhrála hlavní dostih pardubického odpoledne St. Leger, který je tradiční předehrou nedělní Velké pardubické. Na trati 2900 metrů porazila jedenáct soupeřů včetně hlavního favorita Tankreda, který obsadil až sedmé místo.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto

Článek

Ostré tempo dostihu udávala Petite Paramour, jež byla v čele startovního pole až do závěrečné fáze. Zhruba 600 metrů před cílem ji vystřídala ve vedení Tavbecca, které zavedla pole do cílového oblouku. Za ním ale provedl žokej Kobzarev v sedle hnědky Louise Raynery šikovný manévr podél vnitřní bariéry, prosmýkl se na první místo a rázem se vzdálil soupeřům na několik délek.

Klisna ze stáje Turan, jež je připravována na mosteckém hipodromu, si už vedení nedala vzít a odrazila i nápor hnědáka Royal Mougins s polským žokejem Krowickým. Třetí v cíli byl Whisper, kterého sedlal žokej Andrés.

Reprízou souboje hvězdné čtveřice z nedávné Svatováclavské ceny byla Velká cena Seznam.cz na 1100 metrů a své selhání v ní dnes napravil Scyris, který zopakoval loňské prvenství v tomto dostihu. Vítěz Svatováclavské ceny Certus doběhl až čtvrtý.

Výsledky:
I.: Labrador (am. Petřík) - Cherry Pie - Harry the Beaver,
II.: Barletta (am. Žváková) - Stelarita - Wirtena,
III.: Modul (Vodehnalová) - Valbig - Bold Victory.
IV.: Bright Life (ž. Janáček) - Maracuda - Limaranta,
V.: Florestano (ž. J. Chaloupka) - Hecer - Trewir,
VI.: Scyris (ž. Krowicki) - Socr House - Man o World,
VII.: Torlus (ž. J. Chaloupka) - Ecologically Right - Direct Play,
VIII.: Louise Rayner (ž. Kobzarev) - Royal Moungs - Whisper.

Reklama