Hlavní obsah

Baseballisté Chicaga White Sox vyhráli po sporném rozhodnutí

CHICAGO (USA)

Baseballisté Chicaga White Sox porazili v druhém finále Americké ligy zámořské MLB Los Angeles Angels 2:1 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězství na 1:1 na zápasy. Vítězný bod Chicaga ale přišel po sporném rozhodnutí sudího na domácí metě Douga Eddingse, který v kritické chvíli nevyhlásil aut.

Článek

V prvním finále Národní ligy se radovali z výhry St. Louis Cardinals. Díky dvoubodovému homerunu Reggieho Sanderse a výkonu nadhazovače Chrise Carpentera porazili Houston Astros 5:3.

V bizarní baseballové scéně v deváté směně utkání v Chicagu prošvihl pálkař White Sox třetí strike a chytač Angels Josh Paul míč chytil. Ani televizní záznam neodhalil, zda se míček těsně před chytačovou rukavicí dotkl země, nebo ne. Rozhodčí každopádně nevyhlásil aut, který by ukončil devátou směnu, i když gestem ruky ukázal správný nadhoz.

Paul odhodil míč a hráči v obraně se začali stahovat na lavičku, ale k jejich údivu pálkař A.J. Pierzynski z ničeho nic vyrazil a doběhl na první metu. "Neslyšel jsem, že by byl vyhlášen aut. Možná míč spadl nejdřív na zem, chytač mě netečoval, tak jsem běžel," hájil se Pierzynski.

"To je nehorázné," rozčiloval se kouč Los Angeles Mike Scioscia a čtyři minuty se hádal s Eddingsem. Ten se poradil s rozhodčím na třetí metě Edem Rapuanem, ale Pierzynského nechal na metě. "Sudí zaťal po pěst, byl to aut," argumentoval Scioscia.

Pierzynského vystřídal na metě Pablo Ozuna, který ukradl druhou metu a po odpalu Joa Creda získal vítězný bod.

Americká liga - finále:
Chicago White Sox - Los Angeles Angels 2:1 (stav série 1:1).
Národní liga - finále:
St. Louis - Houston 5:3 (stav série 1:0).

Reklama

Související témata: