Hlavní obsah

Krasobruslař Verner postoupil na olympijské hry v Turíně

VÍDEŇ

Krasobruslař Tomáš Verner postoupil na olympijské hry v Turíně. Vyhrál dodatečnou kvalifikaci ve Vídni, kde o více než pět bodů porazil Slovince Gregora Urbase a s přehledem si zajistil jedno z šesti postupových míst. Třetí skončil Gruzínec Vachtang Murvanidze, na čtvrtou příčku se v pátek propadl vítěz krátkého programu Jong In-han z KLDR.

Článek

Český reprezentant do volné jízdy nastupoval z druhého místa po krátkém programu. "Byl jsem trochu nervózní, protože odstup od nepostupových příček nebyl velký," řekl Verner zpravodaji ČTK.

Na začátku jízdy desátý muž loňského mistrovství Evropy zaváhal u trojitého axela a v závěru se nevyhnul pádu, když neustál doskok po trojitém flipu. "V té jízdě už byla kvalita, ale pořád je co vylepšovat," komentoval svůj výkon.

Po neúspěchu na letošním mistrovství světa, kde vypadl už v kvalifikaci, Verner v úvodu nové sezony skončil třetí na Nepelově memoriálu v Bratislavě i kvalitně obsazené Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu. Ve Vídni na Memoriálu Karla Schäfera, který letos sloužil jako olympijská kvalifikace, potvrdil dobrou aktuální formu. "Cíl, kterým byla kvalifikace na olympiádu, jsem splnil. Je báječné, že se mi to povedlo," radoval se po dnešním úspěchu.

Postavení v soutěži tanečních párů si vylepšili Kamila Hájková s Davidem Vincourem, kteří ve čtvrtečním originálním tanci obsadili dvanáctou příčku. Z šestnácté pozice po povinném tanci tak poskočili na třináctou příčku, ale k umístění mezi postupovou pěticí mají před dnešními volnými tanci stále daleko.

Výsledky:
Muži: 1. Verner (ČR) 174,10 bodu, 2. Urbas (Slovin.) 168,86, 3. Murvanidze (Gruz.) 163,94.
Taneční páry - po originálním tanci: 1. Drobiazková, Vanagas (Lit.) 92,92, 2. Fraserová, Lukanin (Ázerb.) 76,78, 3. Watanabeová, Kido (Jap.) 73,42, ...13. Hájková, Vincour (ČR) 60,05.

Reklama