Hlavní obsah

Baseballisté Chicaga White Sox získali po 88 letech titul

Baseballisté Chicaga White Sox vyhráli po dlouhých 88 letech Světovou sérii. V boji o titul v zámořské soutěži Major League Baseball (MLB) porazili Houston Astros 4:0 na zápasy, poslední potřebný bod získali ve středu na půdě soupeře vítězstvím 1:0.

Článek

Ke čtvrtému utkání nastoupili hráči jen necelý den po maratonském téměř šestihodinovém duelu, který skončil až po čtrnácté směně. Dlouho se žádný z finalistů nemohl bodově prosadit, až v osmé směně úspěšně odpálil Jermaine Dye a těsné vedení už baseballisté White Sox nepustili. Dye byl posléze vyhlášen neužitečnějším hráčem Světové série.

Chicago White Sox do klubové sbírky přidalo třetí trofej; poprvé Světovou sérii vyhrálo v roce 1906 a pak o jedenáct let později. Majitel klubu Jerry Reinsdorf před časem tvrdil, že by vyměnil všech šest titulů NBA s basketbalisty Chicaga Bulls za jeden baseballový.

Ve středu se dočkal. "Doufám, že to není jen sen," prohlásil, když nejcennější baseballovou trofej svíral v podpaží, podobně jako hráči svou rukavici.

Výsledek - Světová série:
Houston - Chicago White Sox 0:1 (konečný stav série 0:4)

Reklama

Související témata: