Hlavní obsah

Rygl zahájil sezónu 25. místem, vyhrál Manninen

KUUSAMO

Ladislav Rygl se musel spokojit na úvod olympijské sezóny v severské kombinaci s 25. místem, které v pátek obsadil v úvodním závodě Světového poháru ve finském Kuusamu. Český sdruženář šanci na lepší výsledek pohřbil ve skokanské části, po níž byl až sedmatřicátý. V běhu na 15 kilometrů při vytrvalém dešti Ryglovi třetí nejrychlejší čas ze všech 45 běžců už stačil jen k posunu o dvanáct příček.

Foto: ČTK/EPA

Ilustrační foto

Článek

Ve výborné formě se po letní přestávce představil Hannu Manninen a úspěch finských barev v domácím klasickém závodu umocnil druhou příčkou Anssi Koivuranta. Za svým reprezentačním kolegou a obhájcem celkového triumfu v pohárovém seriálu však zaostal o propastné dvě a půl minuty. Rygl na Manninena ztratil bezmála šest minut.

Jediný český reprezentant v elitní kategorii SP při dopoledních skocích doletěl do vzdálenosti 96 a 97 metrů a na čelo pelotonu ztrácel pět a půl minuty. Ve své silné disciplíně běhu se sice posouval kupředu, ale ztráta na nejlepší byla příliš velká. Do hodnocení SP si tak člen liberecké Dukly připsal šest bodů.

Vítěz skokanské části Francouz Jason Lamy Chappuis překvapil čtvrtou příčkou. Zklamáním naopak skončil úvodní závod sezony pro dvojnásobného mistra světa Ronnyho Ackermanna. Německý sdruženář zůstal za svými možnostmi už na můstku a v běhu si polepšil jen na konečné třinácté místo.

V neděli se v Kuusamu uskuteční sprint.

SP v severské kombinaci - Kuusamo (Fin.)
1. Manninen 37:19,8 min., 2. Koivuranta (oba Fin.) -2:29,6, 3. Tande (Nor.) -2:42,3, 4. Lamy Chappuis (Fr.) -2:48,9, 5. Moan (Nor.) -3:03,3, 6. Gottwald (Rak.) -3:13,2, 7. Tallus (Fin.) - 3:18,9, 8. Bieler (Rak.) -3:19,5, 9. Lodwick (USA) -3:22,4, 10. Gruber (Rak.) -3:34,6, ...25. Rygl (ČR) -5:50,8.

Reklama