Hlavní obsah

Krasobruslař Verner potvrdil na mistrovství ČR svou pozici

Jediný český krasobruslařský účastník olympijských her v Turíně Tomáš Verner potvrdil na víkendovém mistrovství republiky v Českých Budějovicích svou pozici domácí jedničky. S náskokem více než dvaceti bodů porazil druhého Pavla Kašku a získal svůj čtvrtý seniorský titul. Mezi ženami se v neděli z prvenství radovala Ivana Hudziecová.

Článek

Devatenáctiletý Verner se na trůn pro nejlepšího domácího krasobruslaře vrátil po roční přestávce. Minulý šampionát musel vynechat pro zranění. Vedle prvenství rodáka z Písku potěšil i fakt, že získal nejvíce bodů v dosavadní kariéře - jeho celkový součet 174,54 byl o půl bodu lepší než ve Vídni, kde se Verner kvalifikoval na olympiádu. Obhájce prvenství Tomáš Janečko na startu chyběl.

Loňské vítězství se nepodařilo zopakovat ani Petře Lukáčikové, která nestačila na Hudziecovou a skončila druhá. Pouhá účast stačila k titulu sportovní dvojici Olga Prokuronovová, Karel Štefl i tanečnímu páru Kamila Hájková, David Vincour, kteří startovali sami.

Soutěž v českobudějovické Budvar Areně byla zároveň kvalifikací pro nadcházející mistrovství Evropy a juniorský světový šampionát. Na kontinentálním klání v Lyonu budou vedle Vernera hájit české barvy i zbývající mistři, na start na juniorském MS v Lublani se mohou těšit Kaška, Nella Simaová a taneční páry Lucie Myslivečková, Matěj Novák a Barbora Heroldová, Zdeněk Pazdera.

Výsledky:
Muži: 1. Verner 174,54 bodu, 2. P. Kaška 153,78, 3. Rakowski 146,27.
Ženy: 1. Hudziecová 110,46, 2. Lukáčiková 103,83, 3. Charyparová 95,06.
Sportovní dvojice: 1. Prokuronovová, Štefl 108,03.
Taneční páry: 1. Hájková, Vincour 151,79.

Reklama

Související témata: