Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic nadále stoupají tabulkou

Vojtěch ŽilkaSport.cz

Další hrací víkend florbalové Fortuna extraligy nabídl pět vyrovnaných utkání z šesti. Prodlužovalo se v Liberci, ve Střešovicích i v hale na Děkance, kam zavítal Havířov. Naopak Chodov uštědřil Třinci pěkný výprask.

Foto: Martin Neužil

Florbalisté Pardubic (v červeném) vybojovali na hřišti Liberce remízu 8:8.

Článek
Fotogalerie

Severočeská metropole hostila v tomto týdnu již druhé utkání Fortuna extraligy. V úterý se zde totiž domácí tým střetnul s favorizovaným celkem Future, ovšem na papírové předpoklady nebrali liberečtí hráči ohled a celkem zkušeně si pohlídali výhru 6:4. O to těžší je ale čekal soupeř v sobotu - Pardubice, které v minulém kole získaly cenný skalp Boleslavi v prodloužení.

Oba týmy chtěly naplno bodovat, takže se dal čekat ofenzivní florbal a přetahovaná o výsledek až do poslední minuty. Výsledek 8:8 hovoří za vše.

"V první třetině jsme byli nedůrazní, v druhé jsme ztráceli balony a ve třetí jsme byli nervózní, hlavně, že jsme neprohráli", charakterizoval po utkání libereckou hru obránce Tomáš Fiala.

Na branky chudou první třetinu - 2:1 - vystřídala doslova kanonáda v té druhé. Opravdové brankové dostihy nastartoval liberecký Uglanov zvýšením na 3:1. Pardubice rázně odpověděly během minuty a tímto stylem se skóre měnilo až do konce třetí třetiny. V závěru utkání nabídl domácím svými opakovanými přestupky přesilovku Felsenberg, jenže tuto ani následnou početní výhodu v prodloužení Liberec nedokázal využít, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Chodov smetl Třinec

Pražský celek z Jižního města zavítal do města ocelářů a veze si domů důležité body. Utkání, podle výsledku celkem jednoznačné, rozhodla pětiminutovka v polovině utkání. Chodovští totiž dokázali během krátkého časového úseku vsítit čtyři branky, na které domácí nedokázali zareagovat.

Pražanům k tomu velkou měrou pomohla nejen chyba v obraně domácích, ale následně i dvě rychle po sobě jdoucí vyloučení, která dokázali stoprocentně potrestat. Ani následná změna gólmanů v třinecké svatyni nezabránila hráčům Chodova, aby ve třetí třetině rozvlnili síť dalšími třemi brankami. O osm branek ze strany Chodova se postarali pouze dva hráči - Flousek a Schwan.

Tatran vyhrál až v prodloužení

Netradičně složitě se ve svém nedělním utkání rval Tatran o body s Pepinem. Na střešovické vítěze sobotního finále ČFbU asi dolehla únava z absolvovaného utkání, i proto bylo zřejmě Pepino po většinu utkání aktivnější. Tatranu na výkonnosti dozajista ubralo i zranění Pahlena z počátku druhé třetiny, když špatně došlápnul při samostatném úniku.

Historii utkání začal psát již v 5.minutě Šádek, který v závěru přesilovky skóroval právě po Pahlenově pasu. Pepino dokázalo odpovědět až v polovině utkání. Za hosty při signalizovaném vyloučení při hře 6 proti 5 vyrovnal Kyselý. Poté se zkusil rozcvičit Pahlen, ale návrat se nekonal a tak museli jeho spoluhráči skórovat i bez něj. V

polovině třetí třetiny přišla branková smršť. Na obou stranách padly dvě branky a když už do konce normální hrací doby nikdo síť nerozvlnil, muselo přijít na řadu prodloužení. Jenže to ukončil po 15 vteřinách Majer střelou z poloviny hřiště.

Brno se stále trápí

Opět stejným výsledkem jako v minulém kole prohrálo Brno. Tentokrát zavítalo na hřiště Boleslavi, která v minulých utkání hledala ztracenou formu z počátku sezóny. Zdá se, že tentokrát se ji podařilo najít, probudili se tradiční střelci a Boleslav opět vyhrála.

I když Brno po první třetině vedlo 3:2, od začátku druhé části střílela branky Boleslav. Reprezentant Novotný v domácím dresu zaznamenal hattrick a ještě branku navrch. O kosmetickou úpravu výsledku se postaral minutu před koncem brněnský Fabián a tak Boleslav zvítězila 7:4.

Future dále ztrácí body

Nečekaně málo gólů padalo ve Vítkovicích. Domácí tým přivítal trápící se pražský celek Future. Ovšem repríza utkání z počátku sezóny vypadala naprosto jinak. Zatímco v 3.kole extraligy v Praze Future jasně zvítězil 7:1, tentokrát bylo utkání o poznání vyrovnanější.

V úterní předehrávce 18.kola dostali Pražané za vyučenou v Liberci, a tak si chtěli spravit chuť ve Vítkovicích. K dispozici již měli i oba střelce z první pětky Lukeše a Lébla, jenže ani oni nedokázali gólově vyzrát na domácí obranu. První branku utkání vstřelil v 16.minutě Sladký a poslal Vítkovice do vedení. Future si vytvořil velký tlak v závěru první třetiny, jenže bez gólového efektu.

V druhé části utkání naopak vládli domácí, jenže ani jejich snaha neměla gólový výsledek. Utkání dominovali oba gólmani a i když měla hra vysoké tempo, padlo jen minimum branek. Ve třetí třetině držel šance hostů na vyrovnání až neuvěřitelnými zákroky gólman Rytych. Jenže tvrdá střela kapitána domácího celku už prošla za jeho záda. Po pěti minutách snížil za hosty Ryneš po školácké chybě v obraně Vítkovic. V dramatickém závěru ještě rozhodčí neuznali gól Future po hře vysokou holí díky čemuž Vítkovice zvítězily 2:1.

Havířov vyhrál v prodloužení

Bohemians přivítalo na své palubovce Havířov a opět bylo vidět vyrovnané utkání. Domácí vedli po dvou třetinách 3:1, ale nakonec prohráli, protože hosté ovládli třetí třetinu. Nejprve z dorážky skóroval Michalík a tři minuty po něm vyrovnal z volného úderu Kožušník. Poté se dostali hosté do vedení střelou Jurčíka. V poslední minutě utkání vyrovnal v přesilovce domácí Richter. Prodloužení uťal po 11 vteřinách Kožušník střelou z výběhu.

FBC Liberec - Sokol Pardubice 8:8(p) - (2:1, 4:6, 2:1)
Branky: 12.Kopta(Slaný),14.Kostiha(Uglanov),23.Uglanov,28.,40. a 51.Havrda(2xKostiha,Slaný), 34.Motejzík(Slaný), 45.Nevrkla(Slaný) - 12. a 25.Brychta,24.Kosejk(Tibere),28. a 46.Voják(Drašar,Hoffman),32. a 33.Cibere(Přinesdomů,Brychta),36.Přinesdomů(Kosejk)
SK FBC Třinec - TJ JM Chodov 5:11 - (2:3, 2:5, 1:3)
Branky: 6.Curney,12.Petřík(Šrámek),25.Holovka,32. a 41.Šrámek(Holovka,Petřík) - 2.,12.,23. a 34.Flousek (2xBartošek,2xZmrazil),12.Skalička(Stavjaník),31.,35.,44. a 53.Schwan(2xSkalička, 2xProcházka) ,35.Bartošek(Duffek),47.Stavjaník
Tatran Střešovice - FBC Pepino Ostrava 4:3(p) - (1:0, 0:1, 2:2, 1:0)
Branky: 5.Šádek(Pahlen), 48. a 50.Horák(Šádek,Fuchs), 61.Majer(Šedivý) - 25. a 50.Kyselý(Svoboda,Skácel), 51.Holenka(Skácel)
FBK Sokol Mladá Boleslav - Bulldogs Brno 7:4 - (2:3, 2:0, 3:1)
Branky: 11.Volf, 18.,39.,57.a 60.Novotný,31.Tůma, 59.Bouška J. - 2.Valčík, 3.Schneider, 20.Kadlec J., 59.Fabián
1. SC SSK Vítkovice - SSK Future 2:1 - (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 16.Sladký(Hrubý),45. Švancer(Hrubý) - 51.Ryneš(Lébl
FBC Bohemians - Torpedo Havířov 3:4(p) - (1:1, 2:0, 0:3)
Branky: 18.Křenek(Brixí),27.Kulhánek(Kubert),39.Richter - 10. a 44.Michalík(Kožušník,Zicha), 48.Kožušník(Zicha), 53.Jurčík(Zicha)

Reklama