Hlavní obsah

Squashista Koukal vyhrál počtvrté za sebou v Praze turnaj PSA

PRAHA

Squashista Jan Koukal naplnil svoje předsevzetí a počtvrté za sebou triumfoval na turnaji okruhu PSA hraném v Praze. Vicemistr Evropy v neděli ve finále satelitu Hector Companion Czech Open 2006 zdolal Francouze Fabiena Verseilla 3:0 na sety a z třítisícové dotace turnaje získal 550 dolarů.

Foto: www.sports.nuigalway.ie

Squash - ilustrační foto

Článek

Dvaadvacetiletý Koukal neměl ve finále se soupeřem příliš práce a za pětadvacet minut zvedl vítězně ruce nad hlavu. Francouz hrál první finále PSA v životě. "Především v prvním setu se to na něm podepsalo, byl nervózní a většinu bodů mi věnoval nevynucenými chybami," řekl Koukal. Ve zbylých sadách se hra vyrovnala. "Ale k ničemu jsem ho nepustil," dodal Koukal.

Bývalý 39. hráč žebříčku PSA, který se dostal do hlavní soutěže z kvalifikace, tak navázal na tři výhry z pražských akcí PSA, které se konaly na Strahově v letech 2004 a 2005.

Koukal se loni dostal do elitní čtyřicítky pořadí PSA, ale momentálně hraje jen zahraniční ligy a nemá chuť objíždět světové turnaje. "Teď si nedovedu představit, že bych se vrátil do špičky. Nechci tomu obětovat svůj čas, nenaplňuje mě pořád jenom trénovat a cestovat," řekl Koukal, který si otevřel squashovou akademii, jako metodik pomáhá České asociaci squashe a studuje.

Na Czech Open naváže další turnaj PSA v Praze, který se se stejnou dotací uskuteční pod názvem Petr's Davies Prague Open 2006 od 31. ledna do 5. února ve Squashparku Cibulka. "Zase bych tam chtěl vyhrát a zůstat doma neporažený," řekl Koukal.

Výsledek - finále:
Koukal (ČR) - Verseille (Fr.) 3:0 (4, 6, 6).

Reklama