Hlavní obsah

Herminátor odhalí tajemství svého tréninku

VÍDEŇ

Získat stejnou formu jako legendární rakouský lyžař Hermann Maier budou moci v blízké době příznivci sněhových plání. Herminátor totiž zveřejní v knize své tréninkové metody, které ho dovedly ke dvěma zlatým olympijským medailím.

Foto: ČTK

Hermann Maier v knize odhalí své tréninkové metody.

Článek

Publikace s názvem Tréninkový program Hermanna Maiera prý odhalí i to, jak se Rakušan zotavoval po vážné nehodě v roce 2001. "Na 176 stranách se mohou Hermannovi fanoušci dozvědět, jak získat nový přístup k životu a trénovat efektivněji," uvedli autoři knihy, kterými jsou Maierův mluvčí Knut Okresek a šéf rakouského olympijského tréninkového centra Heinrich Bergmüller.

Tréninkový program je prý zaměřen především na amatérské lyžaře. "Ještě jsem nedočetl celou knihu, ale doufám, že Knut s Heinrichem toho neprozradili z mých tajemství příliš," žertoval na tiskové konferenci Maier, jenž při předloňské havárii téměř přišel o nohu.

Rakouský hrdina z olympijských her v Naganu zmeškal kvůli nehodě celou předchozí sezonu, na sjezdovky se vrátil až v letošním roce. Na mistrovství světa ve Svatém Mořici získal stříbro v superobřím slalomu a poté se rozhodl sezonu ukončit, aby se podrobil další operaci. Při ní mu lékaři z nohy odstranili 37 centimetrů dlouhý hřeb, který mu zpevňoval roztříštěnou kost v holeni.

Reklama