Hlavní obsah

Gymnasta Konečný vybojoval na ME bronz v prostných

VOLOS

Sportovní gymnasta Martin Konečný vybojoval na evropském šampionátu v Řecku bronzovou medaili v prostných, svou první mezi seniory. Jednadvacetiletý reprezentant tak v neděli navázal na stříbro Jany Šikulové, které získala na šampionátu ve Volosu před týdnem na bradlech.

Článek

Před Konečným skončili ve finále jen člen zlatého ruského družstva Anton Golocuckov a bývalý mistr světa Rumun Marian Dragulescu, který také vlastní tři aténské olympijské medaile včetně stříbra právě z prostných. Na jeho známku nejlepší český gymnasta ztratil jen pět setin bodu.

Pro jednadvacetiletého Konečného se Řecko stalo zemí zaslíbenou. Před čtyřmi lety se v Patrasu stal juniorským mistrem Evropy na hrazdě a nyní ve Volosu získal svou první seniorskou medaili. Do finále vstupoval ze šestého místa v kvalifikaci, o bronz Konečný připravil Draguleskova krajana Dorina Selariua.

Ambice na postup do finále měl Konečný i na královském nářadí, ale při extrémně náročné sestavě z hrazdy upadl a potloukl se. "Měl hodně bolestivě naražená záda, ale moc mu pomohl doktor Hrazdíra. Je to pro Martina vynikající úspěch," řekl ČTK trenér jednadvacetiletého gymnasty i české reprezentace Oldřich Otava.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články