Hlavní obsah

V Beskydech bude i Strnadová

Mistryně světa ve sjezdu na divoké vodě Michala Strnadová vyšperkuje svojí účastí desátý ročník Adrenalin cupu, otevřeného mezinárodního mistrovství Česka v extrémním závodě štafet. Ten se uskuteční 24. června v Beskydech, centrem bude obec Ostravice.

Článek

"Je to pro mě příjemné psychické odreagování. Voda při tomhle závodě není to nejtěžší. Ale posledních tři sta metrů, kdy musíte s lodí běžet do cíle, je skutečně extrémních," usmívala se Strnadová.

Závod tvoří v okolí Lysé hory kombinace běhu do vrchu (15 km, převýšení 1145 m), paraglidingu (5,5 km, převýšení 925 m), jízdy na horském kole (36 km, převýšení 1505 m) a na kajaku (5 km, převýšení 65 m). Je obdobou prestižního Dolomitenmana.

Na Lysé hoře se závod uskuteční podruhé a dozná drobných změn. "Trasu pro cyklisty jsme upravili. Bude technicky náročnější," slíbil ředitel závodu Martin Kráčalík.

Šedesát týmů

Pořadatelé očekávají celkem šedesát týmů. Ohlášeni jsou i startující z Rakouska, Švýcarska a Slovenska. Účast přislíbil i olympionik z Turína snowboardista Martin Černík nebo bronzový medailista z vodního slalomu při olympijských hrách v Aténách Jaroslav Volf. "Kajak sice není moje disciplína, ale prostě to prubnu," pokrčil rameny Volf.

Závod začíná 24. června v 10 hodin. Startovat smějí jen závodníci starší šestnácti let. Veškeré informace jsou na stránkách www.adrenalincup.com.

Reklama