Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel skončil v japonské lize celkově pátý

SAPPORO

Stolní tenista Petr Korbel skončil pátý v jubilejním pátém ročníku japonské exhibiční ligy. V posledním jedenáctém turnaji došel o víkendu až do semifinále, kde podlehl olympijskému vítězi z Atén Rjo Sung-min z Koreje, který turnaj v Sapporu vyhrál. S předstihem si celkové vítězství v lukrativní lize zajistil trojnásobný mistr Evropy Vladimir Samsonov z Běloruska.

Foto: internet

Petr Korbel.

Článek

"Konkurence byla letos daleko největší ze všech ročníků, takže to hodnotím nejlépe ze všech," řekl Korbel ČTK. Vedle smluvně zavázaných hráčů ligu totiž hráli elitní stolní tenisté na pozvání. "Kdybych nepočítal přizvané, tak jsem druhý za Samsonovem," řekl Korbel.

Korbel ve finále exhibiční soutěže postoupil z druhého místa ve skupině a ve čtvrtfinále si poradil bez ztráty setu se Samsonovem. V semifinále pak svedl bitvu s Rjo Sung-minem, nad kterým vedl 2:1 na sety, ale nakonec v dramatické koncovce zápas prohrál 3:4. "Chybělo málo a byl jsem ve finále, ale poslední malý krůček se mi nepovedlo udělat. Výměny v konci jsem prohrál," řekl 21. hráč světa.

V Praze se představí v srpnu

Závěrečné tři turnaje organizoval se svým týmem Macušita, který v dalším roce asi připraví šestý ročník soutěže. Hráči nově kráčeli ke stolům z mlhy a za zvuků vybrané hudby. "Napsal jsem, že chci něco od U2, tak mi hráli Vertigo," řekl pětatřicetiletý rodák z Havířova.

V konečném pořadí nasbíral Samsonov i díky výhrám ve třech turnajích ze sedmi, které hrál, 2125 bodů. Na druhé místo se vyšvihl Rjo Sung-min a třetí byl mistr světa z roku 2005 Wang Li-čchin z Číny. Němec Timo Boll uhájil čtvrté místo před Korbelem o pětadvacet bodů.

Po návratu z Japonska, kde nyní strávil přes dva týdny, absolvuje Korbel dovolenou s rodinou. Pak ho čekají golfové turnaje a od 18. do 20. srpna se představí v hale Oáza Praha na turnaji Prague Open.

Výsledky - skupina C:
Korbel - Kreanga (Řec.) 3:0, Korbel - Macušita 3:1, Chuan (Tchaj-wan) - Korbel 3:0.
Čtvrtfinále:
Korbel - Samsonov (Běl.) 3:0 (7, 7, 8).
Semifinále:
Rjo Sung-min (Korea) - Korbel 4:3 (-9, 9, -12, 8, 9, -11, 9).
Finále:
Rjo Sung-min - Ču Se-hjuk (Korea) 4:1 (4, 15, 7, -5, 4).
Konečné pořadí (po 11 turnajích):
1. Samsonov 2125 b., 2. Rjo Sung-min 1750, 3. Wang Li-čchin (Čína) 1250, 4. Boll (Něm.) 1100, 5. Korbel 1075.

Reklama

Související témata: