Hlavní obsah

Nejcennější ze střeleckého MS je stříbro Kůrkové

PRAHA

Ze čtrnácti medailí české výpravy na záhřebském MS ve střelbě (3 - 6 - 5) je nepochybně nejcennější stříbro Kateřiny Kůrkové v olympijské vzduchové pušce. S výhledem pro Peking patří mezi úspěchy našeho vystoupení na šampionátu i dvě nová účastnická místa pro OH zajištěná brokařem Kosteleckým v trapu a L. Hykovou ve vzduchové pistoli.

Foto: Archiv

Mistryně světa Kateřina Kůrková se sestrou Alenou (vlevo) a otcem-trenérem Petrem Kůrkou.

Článek

Česko tak může do Pekingu už nyní vyslat šest střelců, jen těsně unikl zisk olympijské místenky v chorvatské metropoli puškaři Jeřábkovi a skeetaři Sychrovi. Šanci vystřílet si olympijský Peking budou mít nejen oni dva ještě v některých závodech příští sezóny, ale střelci se opětovně přesvědčují, jak je to v nabité konkurenci obtížné.

Příslibem, možná hned už pro OH 2008, je Hamanovo juniorské stříbro v další olympijské disciplíně, libovolné malorážce 3x40 ran. Talentovaný střelec by se totiž mohl brzy aklimatizovat i mezi seniory.

Reprezentace v Záhřebu ale prožila i některá zklamání, především z výkonů puškařek Kalné a Valové i nevýrazného pistoláře Tenka. Čest české střelby i na letošním MS tak už tradičně zachraňoval běžící terč, tentokrát deseti medailemi, z toho dvěma zlatými.

Junior Caknakis byl se šesti cennými kovy nejlepším v naší výpravě. Ke stovce medailí z velkých akcí se propracovává stále výtečný Miroslav Januš a škoda jen, že tato disciplína byla pro Peking vyřazena z olympijského programu. Podle zákulisních informací ale není vyloučeno, že se na OH znovu vrátí již v Londýně 2012 a je dobře, že v plzeňské Dukle má stále velkou podporu. Cení se i titul Luboše Opelky ve velkorážní terčovnici, byť ani tato disciplína není v olympijském programu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články