Hlavní obsah

Český softball zná první zlaté medailisty

PRAHA

Sváteční den 28. září přinesl hned dvěma softballovým týmům v našich soutěžích zlatou radost. Hráčky Joudrs Praha zvítězily i ve třetím zápasu finálové série nad svým pražským rivalem Krč Altron a poprvé ve své historii získaly titul nelepšího softballového družstva žen v Česku. Svého vítěze zná už také Český softballový pohár mužů, kde na stupínek nejvyšší vystoupili softballisté z Radotína.

Foto: Joudrs Praha

První nadhazovačka Joudrs Praha Jana Vacíková při nadhozu.

Článek

Finálová série nejvyšší ženské soutěže se hraje na tři vítězná utkání a právě tolik zápasů stačilo dívkám z Joudrs k získání vytouženého poháru pro vítěze. V závěrečných bojích byl velmi dramatický hned první zápas, který se rozhodl až v tiebreaku těsným výsledkem 2:1.

Ve druhém klání nedokázaly hráčky Krče zareagovat na rychlý nástup pálkařek Joudrs v úvodu utkání a zápas skončil výsledkem 4:0. Třetí souboj přinesl divácky zajímavou podívanou plnou herních zvratů. Do vítězného konce utkání nakonec dokázaly dotáhnout hráčky Joudrs a po výsledku 4:2 se tak poprvé radují z mistrovského titulu.

Hráčky Krče se po vítězné mistrovské sérii z minulých let musí spokojit se stříbrem. O držiteli bronzové medaile rozhodne souboj pražských týmů Čechie a Sabatu, který je na programu o nastávajícím víkendu.

Pohárovým vítězem Radotínský SK

Herní pavouk Českého softballového poháru mužů proti sobě svedl ve finále týmy ze dvou konců Prahy - Radotín a Spectrum. V zápasu se projevila velká herní marodka hráčů Spectra, kteří nedokázali vzdorovat sestavě Radotína a podlehli 1:8. Vítězství v poháru posílá Radotín příští rok do evropského Poháru vítězů pohárů.

Oba týmy se spolu utkaly v posledních dnech již poněkolikáté, neboť spolu zápasí i v semifinálové sérii softballové ligy. Stav zápasů je 2:0 pro Radotín, další zápasy jsou na pořadu o nastávajícím víkendu. Ve druhé sérii je stav zápasů 1:1 a Chomutov i pražské Tempo tak mají k finálové účasti stejně daleko.

Reklama