Hlavní obsah

Nibali se po zlomenině obratle z Tour vrátí už na Vueltě

Po zlomenině obratle na Tour de France ohlásil italský cyklista Vincenzo Nibali návrat k závodům už na Vueltě, která začne 25. srpna v Málaze. Na start se postaví jen pět týdnů po tvrdém pádu, při němž si páteř poranil. Účast na Vueltě potvrdil po absolvování zátěžových testů i dalších vyšetření.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Vincenzo Nibali se zdraví s fanoušky po 11. etapě Tour de France. To ještě nevěděl, jaký pád ho v té následující potká.

Článek

"Ano, pojedu," řekl třiatřicetiletý jezdec přezdívaný "Žralok z Messiny" listu Gazzetta dello Sport. Nepojede nicméně Vueltu na celkové umístění, ale etapy ve Španělsku pojme jako přípravu na mistrovství světa v Innsbrucku. Tam budou o medaile silničáři bojovat na konci září.

Nibali si zlomil obratel 19. července ve 12. etapě Tour při pádu ve slavném stoupání do Alpe d'Huez. Záběry ukázaly, že za karambol mohl jeden z fanoušků, za jehož řemínek od fotoaparátu se Nibalimu zachytila řídítka. S lehkým tréninkem už člen stáje Bahrajn-Merida po operaci začal.

Nibali je jedním ze sedmi cyklistů, kteří dokázali vyhrát všechny tři Grand Tours. Právě Vueltu ovládl v roce 2010 a loni byl celkově druhý, trofej z Tour de France má z roku 2014 a Giro d'Italia dobyl dvakrát v letech 2013 a 2016.

Reklama

Související témata: