Hlavní obsah

Bikerka Huříková vyšlápla na tandemu se Svoradou Ještěd

LIBEREC

To, že cyklisté Tereza Huříková a Ján Svorada tvoří tým v rámci projektu McDonald's Olympic Hopefuls, je známá věc. Jak jim to dobře jezdí zjistili nejen na společných trénincích a soustředěních. Zda tvoří sehraný tým i na tandemovém kole si vyzkoušeli v úterý, kdy vyrazili na jednom stroji vzhůru na liberecký Ještěd.

Foto: Event Concept

Tereza Huříková (vlevo) a Ján Svorada při tandemovém výjezdu na Ještěd.

Článek

Huříková i Svorada patří mezi nejlepší cyklisty v České republice. Ale dokázat, jestli umí spojit síly a vyjet na tandemovém kole více jak šest kilometrů vzhůru na dominantu Jizerských hor, liberecký Ještěd? Zkusili to v úterý přesně v poledne, v rámci vyvrcholení soutěže při sérii závodů Kolo pro život, kdy nasedli poprvé v životě na kolo pro dva.

První ujeté nebo spíše "odstrkané” metry nedávaly příliš nadějí na úspěch, ale za chvíli bylo jasné, že to zvládnou. Náročnou trasu, kterou zvládli za nhecelých 25 minut, s nimi absolvoval druhý tandem s nevidomým chlapcem a jeho vodičem.

"Vůbec jsem si nedovedla představit, jak se sehrajeme. Když jsem se dozvěděla, že máme deset minut do startu, uvědomila jsem si, že jsme si to ani nevyzkoušeli. Měla jsem docela strach,” přiznala po dojezdu juniorská mistryně světa v cross country, jíž se v letošním roce podařilo prosadit i v seniorské kategorii.

"Já si to představoval trochu jednodušší. Myslel jsem, že jen nějak nasedneme a pojedeme. Je fakt, že to úplně první popojíždění bylo opravdu hodně zajímavé. Seděl jsem vzadu a tam člověk neudělá nic. Navíc jsme měli nášlapné pedály, do kterých se za jízdy už špatně dostává. Pak jsme to ale nějak zvládli,” podotkl Svorada, jenž se v letošním roce rozloučil s aktivní kariérou.

Reklama