Hlavní obsah

Útočník Pospíšil už trénuje v Liberci

I s útočníkem Michalem Pospíšilem, novou posilou z pražské Sparty, pokračují v přípravě fotbalisté Liberce. "Poté, co hráč v pátek podepsal tříletou smlouvu, se už v pondělí zapojil do tréninku s mužstvem," řekl sportovní ředitel klubu František Mysliveček.

Článek

Poprvé po dovolené se na trávníku objevili Koloušek, Langer, Polák, Slepička a Ančic. O místo v kádru se uchází záložník Hamouz z Mostu, odkud přišel i nový trenér brankářů Milan Veselý, někdejší gólman pražské Slavie. Ve středu od 11 hodin se Liberec střetne v Nymburce se staroměstským Synotem.

Teplice mají dva Koláře

Dvacet fotbalistů se sešlo trenéru Františku Strakovi na prvním tréninku FK Teplice. "Scházeli pouze Zelenka, který měl už předem domluvený nástup o dva dny později, a Leitner, jemuž jsem dal po startu za slovenskou reprezentaci ještě volno," sdělil kouč.

S týmem začali trénovat brankář Patrik Kolář z Českých Budějovic, obránci Jakub Kolář z Olomouce. Hostování z Kaiserslauternu ukončil Gabriel a z kádru odešli i brankář Havel (Č. Budějovice) a Holomek (Drnovice). M. Rada odjíždí koncem června na testy do maďarského Zalaegerszegu, angažmá si hledají také Grlič se Sigmundem. "Čekáme, jak dopadne jednání ohledně případného odchodu brankáře Poštulky a záložníka Voříška do zahraničí," uvedl sportovní ředitel klubu Jiří Nevrlý. Tepličtí sehrají první přípravné utkání dnes v Blšanech proti akademické reprezentaci ČR.

Blšany bez tří opor

Bez jediné posily zahájil přípravu Chmel Blšany. Trenér Günter Bittengel už postrádal gólmana Chvalovského, jenž přestoupil do francouzského Rouenu. "Dostal pro něj i Blšany vynikající nabídku a byli bychom sami proti sobě, kdybychom mu v odchodu bránili," komentoval brankářův přestup Robert Janek, předseda představenstva klubu.

Čtrnáctý celek minulého ročníku ligy opustili také kapitán Jiří Němec (Sparta) a útočník Josef Němec (Plzeň). Kvůli dovolené ještě chyběl reprezentant do 21 let Bureš. Z hostování v německém Ahlenu se vrátil obránce Velkoborský, o jehož další budoucnosti se jedná. Blšanští absolvují v tomto týdnu soustředění v domácích podmínkách.

Tescoma nekompletní

Bez reprezentantů Koubského, Vidličky a Rzeszota, kteří by se měli do tréninku zapojit až v polovině týdne, zahájili přípravu fotbalisté Tescomy Zlín.

"Na pondělní trénink jsem pozval dvacet hráčů. Nejsou mezi nimi už Blaha a Babnič, jimž skončilo hostování v našem klubu, ani Lukaštík a Vrtělka, kteří budou na podzim hostovat v Synotu a Drnovicích. Vrátil se k nám naopak juniorský reprezentant Kořínek a šanci dostávají Bača, Mokrejš, Zapletal, Kaláb a Ulbam z vlastního dorostu a juniorky. Na turnaji ve Fryštáku chceme vyzkoušet kunovického útočníka Faldynu a příchody dalších hráčů jsou zatím v jednání," uvedl trenér Zlína Vlastislav Mareček.

Reklama