Hlavní obsah

Landis se smiřuje s koncem cyklistické kariéry

BRUSEL

Bez ohledu na možný dopingový trest se smiřuje americký cyklista Floyd Landis s koncem kariéry. Po pozitivním testu ze sedmnácté etapy přijde s největší pravděpodobností o letošní triumf na Tour de France a svou budoucnost už vidí černě. Přiznal to o víkendu v rozhovoru s belgickými médii.

Článek

"I kdyby mě nepotrestali, kdo by mě vzal pod smlouvu?" zepal se bývalý kapitán Phonaku, jemuž hrozí odebrání žlutého trikotu pro šampiona Tour a až čtyřletý zákaz činnosti. Po heroickém výkonu v 17. etapě měl jednatřicetiletý jezdec v těle nadměrné množství anabolického steroidu testosteronu.

"Pokud dostanu trest na dva nebo čtyři roky - a já doufám, že takové ponížení nepřijde - je konec. Už teď se nepovažuju za cyklistu," přiznal zhrzený Američan, který nicméně stále tvrdí, že nepodváděl a je nevinný. "I kdyby mi dokázali nevinu, moje pověst je zničená. I celý můj život," dodal.

Landisův případ se táhne už pět měsíců. Jeho právníci tvrdí, že francouzská laboratoř při analýze druhého vzorku chybovala. Po novém roce by měl materiály začít znovu studovat smírčí soud v USA.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články