Hlavní obsah

Landis doufá v návrat a nový triumf na Tour de France

MURRIETA

Americký cyklista Floyd Landis se pomalu zotavuje po zářijové operaci kyčle, a přestože stále není dořešena jeho dopingová kauza z letošní Tour de France, znovu začíná snít o závodní kariéře. O jeho osudu rozhodne v příštím roce americká antidopingová agentura USADA, která by měla vynést definitivní verdikt, slyšení se uskuteční nejspíš v březnu.

Článek

"Chtěl bych být zase profesionálním cyklistou," řekl v rozhovoru pro belgický list SportWereld vítěz Tour de France, který měl po 17. etapě legendárního závodu pozitivní test na testosteron, za což mu hrozí odebrání titulu a čtyřletý zákaz činnosti. "Nevím kdy, příští sezonu nebo možná až tu další. Tenhle cíl mě ale drží při smyslech," uvedl Landis s tím, že věří, že před komisí USADA dokáže svou nevinu. "A potom chci znovu vyhrát Tour, abych to mohl doopravdy pořádně oslavit," dodal.

Na budoucnost se připravuje se svou ženou Amber a dcerou Ryan ve svém domě v kalifornské Murrietě, kde s rodinou strávil Vánoce, a doufá, že mu nový rok přinese více klidu. "S Amber teď žijeme ze dne na den. Nic už nebude jako dřív, posledních pár měsíců bylo v mém životě opravdu zlomových. Svátky pro mne jsou jako psychická dovolená," řekl.

Jednatřicetiletý závodník sice nedávno v rozhovoru pro belgická média prohlásil, že už se nepovažuje za cyklistu, nyní ale s nadějí na návrat znovu pracuje na své kondici. "Posledních čtrnáct dní jsem trochu víc jezdil. Minulý týden jsem jel šest hodin, abych viděl, jak na to kyčel zareaguje. A bylo to perfektní," uvedl s tím, že i psychicky už je na tom líp a nemusí se k nasednutí na kolo tolik přemlouvat.

Reklama