Hlavní obsah

Cyklista Hruška bude závodit za španělskou stáj Relax

PRAHA

Český cyklista Jan Hruška bude v následujícím roce hájit barvy španělského profesionálního týmu Relax-GAM. Spolu s ním přestoupil do této kontinentální stáje vynikající Španěl Francisco Mancebo. Hruška strávil začátek roku 2006 v jiném španělském týmu 3 Molinos Resort, který však v polovině roku skončil.

Foto: ARCHIV

Jan Hruška na archivním snímku

Článek

"Jsem rád, že se mi podařilo smlouvu s Relaxem podepsat. Tým hodně posílil a máme jistý start na Vueltě, kde bude lídrem Mancebo, v některých dalších závodech bych jím měl být i já," řekl v neděli Hruška, který podepsal s Relaxem roční kontrakt.

Jednatřicetiletý český jezdec tak dál zůstává věrný španělským barvám. Na Pyrenejském poloostrově získal angažmá poprvé v roce 2000 v týmu Vitalicio Seguros, pak závodil za stáj ONCE-Eroski, která se později přejmenovala na Liberty Seguros.

Hruška se v minulosti dokázal prosadit v časovkách na Giro d'Italia a Vueltě, letos vyhrál etapový závod Clasica Alcobendas. O rok mladší Mancebo skončil v roce 2005 na čtvrtém místě v Tour de France, rok předtím byl šestý a vyhrál španělský šampionát.

Reklama