Hlavní obsah

Nijs je o třídu výš než ostatní, říká Dlask

Největší českou medailovou nadějí nadcházejícího světového šampionátu cyklokrosařů bude Petr Dlask. Poslední měsíc nabral skvělou formu, kterou potvrdil druhým místem v extrémním závodě Světového poháru v nizozemském Hoogerheide.

Článek

V generálce na mistrovství světa, nedělním závodě Světového poháru v Hoogerheide, jste skončil druhý. Formu jste si lépe načasovat nemohl...

Nijak to nepřeceňuji. V Nizozemsku bylo extrémní počasí. Padaly kroupy, hodně bláta, všichni byli zmrzlí. Někteří se na to po chvíli vybodli, jiní zase taktizovali. Já jsem byl dvě kola před cílem v jednu chvíli rozhodnutý, že to zabalím taky. I z druhého místa.

Jaké počasí byste si přál o víkendu na šampionátu v Belgii?

Nemá cenu spekulovat, co bude. Počasí bude pro všechny stejné a musím se s tím poprat co nejlíp. Ale myslím, že na trati bude dost bláta.

To by vám mohlo při vašich běžeckých kvalitách sedět.

To ukáže až samotný závod. Poslední svěťák mi pomohl psychicky, ale nerad bych něco zakřikl. To druhé místo už je minulost, bilancovat budu až po neděli.

Jaký výsledek očekáváte?

Můžu zajet dobře, dostat se třeba i na bednu, ale klidně taky vybouchnout.

Největšími favority budou domácí závodníci. Mají z vás teď větší respekt?

Je to přirozené. Jenže já takhle dobře jezdím až poslední měsíc, zatímco oni celou sezónu.

Sven Nijs vyhrává jeden závod za druhým. Považujete ho za největšího adepta na zlato?

Stoprocentně. Jezdí jako motorka, je o třídu výš než všichni ostatní.

Proč jste se rozhodl z Nizozemska vrátit domů a trénovat tady?

Víc mi to vyhovuje. Jsem ve svém baráku, mám větší klid. A trénuju v dobře známém prostředí. V belgickém hotelu se u nároďáku budu hlásit až v pátek v poledne.

Byl jste se podívat na trati v Hooglede-Gits, kde se bude bojovat o tituly?

Ne, ale v minulé sezóně se tam jel Světový pohár a skončil jsem šestý. Myslím, že okruh bude z devadesáti procent stejný. A mám z něj DVD, které už jsem dvakrát viděl.

Reklama