Hlavní obsah

Šimůnek loví jen doma

HOOGLEDE-GITS

Český cyklokrosový reprezentant Radomír Šimůnek si v pátek po poledni sedl v restauraci hotelu Zuidwege na pohovku vedle Zdeňka Štybara, který s novináři hovořil o svých ambicích, formě, ale i nové belgické přítelkyni Ine.

Foto: www.cyklokros.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek ml.

Článek

"Je pěkná, ale já radši lovím jen doma, ve svém rajónu. Vždyť se říká, že Češky jsou nejhezčí a ta moje je skvělá," vstoupil do debaty Šimůnek. Jeho vyvolená je mu velkou oporou. "Hrozně mě v cyklokrosu podporuje. Jezdí na závody, fandí," přibližuje 23letý závodník belgické stáje Palmans-Collstrop.

Na mistrovství světa do Belgie, kde jako závodník sbíral jeho otec jeden vavřín za druhým, přijel s očekáváním, zda se na výkonu neprojeví viróza. Tu prodělal hned po mistrovství republiky v České Lípě, kde skončil třetí. "Čtyři dny jsem neseděl na kole a vynechal kvůli tomu poslední dva Světové poháry. Dal jsem přednost tréninku doma. Bylo teplo, jezdilo se perfektně," přiznává Šimůnek, který s rodiči žije v Kamenici nedaleko Prahy.

O svých ambicích mluví opatrně. "Budu startovat až ze třetí řady a uvidím, jak rychle se dostanu dopředu. V tom blátě to bude hodně těžké," ví dopředu. "Kdyby byl podklad tvrdší, pro Radka by to bylo lepší," tvrdí jeho otec. Je mu trenérem, rádcem, manažerem, mechanikem i řidičem.

Včera odpoledne si šel Šimůnek senior projít trať, aby vymyslel nejlepší taktiku. "Natrénováno máme, na určité věci jsme se v přípravě zaměřily, ale nechci to prozrazovat," říká. Jeho starší syn se na trati poprvé svezl v pátek, žádné špionážní cesty dopředu nepodnikal. "Tady nemáte co natrénovat. Když je člověk v laufu, může trať vidět až v neděli před závodem a klidně vyhrát," míní vítěz říjnového Světového poháru v Táboře.

Reklama