Hlavní obsah

Štybarovi útok na hattrick nevyšel, byl až čtvrtý

HOOGLEDE-GITS

Sen o zlatém hattricku se Zdeňku Štybarovi v sobotu odpoledne na cyklokrosovém mistrovství světa rozplynul. Po titulech z předchozích dvou let chtěl na rozlučku s kategorií do 23 let třetí zlatou medaili, ale zůstalo jen u nesplněného snu. Co víc, nevyšlo to ani na medaili. Jezdec belgické stáje Fidea se musel spokojit se čtvrtým místem.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

Další z českých reprezentantů Lukáš Klouček skončil šestý.

Závod Štybarovi prostě nesedl, bylo to vidět z jeho výrazu už brzy po startu. Má raději tvrdší povrchy a na blátivé trati v Hooglede-Gits s řadou běžeckých úseků se jako ryba ve vodě necítil. Očividně chyběla síla.

Z prvenství se radoval nizozemský dlouhán Lars Boom, který přidal do své sbírky další nejcennější kov po zlatu mezi juniory z roku 2003. Druhý skončil Belgičan Niels Albert, třetí Francouz Romain Villa.

Boom zvyšoval náskok

Boom ujel svým pronásledovatelům hned ve druhém ze sedmi okruhů. Od dalšího kola za ním jezdil Albert, který předjel Villu. Boom však svůj náskok dokázal zvýšit. Když projel cílem stříbrný Belgičan, seděl už šampión v kóji pro závodníky a přijímal gratulace.

Štybar ztrácel na Villu při nájezdu do posledního okruhu patnáct vteřin a bylo více než jasné, že pokud Francouze nezastaví defekt nebo pád, třetí místo uhájí. Svěřenec trenéra Vojtěcha Červínka na víc neměl. V cíli bylo vidět, že je pořádně naštvaný. Mohl se stát prvním cyklokrosařem historie, který by ve své kategorii vyhrál tři zlata za sebou, bohužel to nevyšlo. Příští rok už bude jezdit mezi muži.

Už dopoledne získal první medaili na šampionátu v závodě juniorů Jiří Polnický, který skončil třetí [celá zpráva].

Reklama