Hlavní obsah

Ženský Omloop musel být restartován. Cyklistka dojela muže

Gent
Aktualizováno

Ženská verze první klasiky letošní cyklistické sezony Omloop Het Nieuwsblad musela být v sobotu pozastavena a restartována poté, co se závodnice v úniku takřka dotáhla na mužský peloton. Cyklisté včetně pozdějšího vítěze Zdeňka Štybara v Belgii přitom odstartovali s desetiminutovým předstihem před ženami.

Foto: Sport.cz

Švýcarská cyklistka Nicole Hanselmannová doplatila na Omloop Het Nieuwsblad na svoje ostré tempo z úvodu.

Článek

Švýcarská reprezentantka Nicole Hanselmannová se do úniku vydala razantně hned po startu a dojela mužské kolegy. Bývalá šampionka Švýcarska se doslova řítila na doprovodné vozy mužského pelotonu. Pořadatelé úvodní z belgických klasik se proto rozhodli závod žen neutralizovat, aby udrželi rozestup mezi oběma skupinami.

Hanselmannová při restartu dostala možnost vyjet před zbytkem startovního pole, aby nepřišla o dvouminutový náskok, který si předtím vypracovala. Soupeřky ji ale tentokrát v chladném počasí brzy dostihly. Z výhry se nakonec radovala Chantal Blaaková z Nizozemska, Hanselmannová dojela až v osmé desítce.

„Dostaly jsme se příliš blízko k mužskému pelotonu. Pořadatelé závod zastavili. To pro mě vůbec nebylo dobré, protože jsem byla ve skvělém tempu. Sice jsem pak během druhého startu začínala se stejným náskokem, ale soupeřky věděly, že to pro mě nebude jednoduché. Je to naopak namotivovalo," řekla po závodě Hanselmannová pro Cyclingnews.com.

Švýcarka celou situaci brala s humorem přesto, že jí zásah pořadatelů zřejmě připravil o šanci na lepší umístění. „Možná jsme byly až moc rychlé, nebo muži jeli moc pomalu," žertovala později na sociálních sítích cyklistka.

Vítězství v mužském závodě si po sólovém úniku připsal Zdeněk Štybar. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu ujel vedoucí skupině zhruba 2,5 kilometrů před cílem. Belgický závod Omloop Het Nieuwsblad je součástí světové cyklistické WorldTour.

Reklama