Hlavní obsah

Kozlíková: Netuším, kolik sil mi vzala nemoc

I stíhačka čeká na mistrovství světa dráhařů českou reprezentantku Ladu Kozlíkovou. Ta v rozhovoru pro deník Právo přiznává, že je přes zdravotní potíže optimistkou. „Snažím se bojovat, jak jen to jde.“

Článek

Před mistrovstvím světa na dráze vás sužovala viróza. Jak jste na tom před čtvrtečním startem?

Den ode dne je to lepší. Dobrala jsem antibiotika a snažím se bojovat, jak jen to jde. Akorát netuším, kolik sil mi nemoc vzala. Do přípravy to určitý zásah byl, ale není to úplně beznadějné. Jsem optimistka. Trénink na šampionát mě stál spoustu dřiny i peněz, takže se chci představit v co nejlepším světle.

Po příletu na Mallorku jste tvrdila, že zřejmě zredukujete svůj program na šampionátu na tři disciplíny. Platí to stále?

Můj stav se zlepšil. Původně jsem chtěla vynechat páteční stíhačku, ale vypadá to, že se na start postavím. Takže bych měla absolvovat čtyři disciplíny během čtyř dnů. Ve čtvrtek pojedu týmový sprint s Lenkou Valovou, v pátek stíhačku, v sobotu scratch a v neděli bodovací závod.

Troufáte si na medaili?

Normálně bych si nejvíc věřila na bodovačku, ale po té nemoci raději nechci dopředu dělat nějaké prognózy. Program je hodně náročný, oproti minulým rokům je tady víc závodnic a čekají mě i rozjížďky.

Pomohl vám při problémech s průduškami přímořský vzduch?

Určitě, cítím to na sobě. Zdejší počasí mi dělá hodně dobře.

Na Mallorce jste skoro jako doma. Kolikrát jste tam v poslední době byla?

S trenérem jsme tu měli před šampionátem dva čtrnáctidenní bloky, v únoru a začátkem března. Poslední dobou jsem tady častěji než doma. Na Mallorku jezdím skoro před každým Světovým pohárem, příprava ve zdejších podmínkách je ideální.

Jaká je nová dráha v letovisku Palma de Mallorca?

Moc pěkná. Vůbec jsem nevěřila, že ji stihnou postavit v termínu. Před rokem tady byla jen díra v zemi, v říjnu jen železobetonové sloupy. Ještě před měsícem makali nadoraz, aby do šampionátu bylo vše připraveno. Je to takový gigant pro pět tisíc diváků a zatím se mi moc líbí. Jen ze začátku tady bylo kvůli stavbě strašně prachu, takže jsem musela trénovat s rouškou na ústech.

Reklama