Hlavní obsah

Cyklista Basso odešel z týmu Discovery Channel

ŘÍM

Cyklista Ivan Basso v pondělí skončil ve stáji Discovery Channel. Podle vedení amerického týmu požádal devětadvacetiletý Ital o ukončení smlouvy z osobních důvodů. Stalo se tak jen týden poté, co byl Basso vedením týmu suspendován, když Italský olympijský výbor otevřel vyšetřování loňského vítěze Giro d'Itaia kvůli dopingu.

Foto: ČTK/AP

Ivan Basso

Článek

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale v tuto chvíli je to jediná správná věc," napsal v prohlášení Basso, který je podezřelý, že patřil ke klientům zkorumpovaného španělského lékaře Eufemiana Fuentese.

Ten jezdcům obstarával zakázané podpůrné látky. "Přes všechna obvinění mě spolujezdci i vedení vždycky podrželi a já jim teď chci důvěru oplatit. Tým shání sponzora a moje přítomnost věci jenom komplikuje," dodal Basso, který do Discovery přišel na konci loňského roku.

Cyklistovo jméno bylo spolu s vítězem Tour de France z roku 1997 Janem Ullrichem zmiňováno v loňské dopingové kauze ve Španělsku. Policie tehdy při raziích v laboratořích v Madridu a Zaragoze odhalila anabolické steroidy, vybavení pro transfuzi krve a přes 200 zmražených krevních konzerv.

Reklama