Hlavní obsah

Do španělského dopingového skandálu je zapleten i Valverde

ŘÍM

Po Ivanu Bassovi se zřejmě blíží dopingové odhalení u dalšího prominentního cyklisty. Podle pondělního vydání francouzského listu L´Équipe se výrazně zapletl do aféry ve Španělsku i Alejandro Valverde, jenž údajně patřil ke klientům kontroverzního lékaře Eufemiana Fuentese.

Foto: ČTK

Španěl Alejandro Valverde na archivním snímku

Článek

Ve Valverdeho neprospěch hovoří podle sportovního deníku sedm nalezených konzerv s krví, která nesla označení "18" či "Valv-Piti", jež odkazují k tomu, že byla určena pro známého španělského jezdce. Stejně jako v případě Bassa využil Fuentes i u Valverdeho jméno cyklistova psa, Pittiho.

Velkou naději španělské cyklistiky Valverdeho tak zřejmě čeká disciplinární řízení domácího svazu. Pokud by se podezření potvrdilo, není pravděpodobné, že by loňský vítěz seriálu ProTour startoval na Tour de France, kde letos patří k hlavním favoritům na celkové vítězství.

Aféra kolem Valverdeho následuje týden poté, co své zapletení do španělské aféry přiznali Italové Basso a Michele Scarponi. Pro oba nyní národní olympijský výbor požaduje předběžný zákaz startu. Basso ani Scarponi nestartují na Giru d'Italia, které začalo v sobotu.

Reklama