Hlavní obsah

Sáblíková oslaví narozeniny startem v cyklistické časovce

Mistryně světa v rychlobruslení Martina Sáblíková si v sobotu poprvé vyzkouší "ostrý" start mezi cyklistkami. Den před svými dvacátými narozeninami absolvuje v Hradci Králové časovku na 16 kilometrů, která je součástí Českého poháru žen.

Foto: www.martinasablikova.cz

Martina Sáblíková jako cyklistka

Článek

"Tu časovku má ode mě Martina vlastně jako dárek. Trénink na horském kole s týmem by byl mnohem delší," uvedl žertem na internetové stránce rychlobruslařské hvězdy její trenér Petr Novák.

Sáblíková uvažuje o tom, že by se na kole pokusila kvalifikovat na letní olympijské hry v Pekingu. I proto zřejmě poměří síly s domácí špičkou za měsíc na mistrovství republiky, kde by se měla utkat i s domácí jedničkou Ladou Kozlíkovou.

Sobotní start bere Novák především jako součást tréninku. "Bude to pro nás jen takový testík. Pošlapeme doslova z voleje, z plného tréninku, žádná z cyklistek se nemusí bát. Jedeme hlavně nasát atmosféru jiného závodění," uvedl trenér s tím, že Sáblíková možná ani nepojede ve speciálních nášlapných tretrách. "Není na to zatím zvyklá. Kvůli bezpečnosti může šlapat klidně i v teniskách, pokud si o to řekne. Pro nás je teď podstatná hlavně pohoda," dodal Novák.

Reklama