Hlavní obsah

Španěl Mayo poprvé v kariéře vyhrál etapu na Giru

Španělský cyklista Iban Mayo se při svém prvním startu na Giru d'Italia radoval z etapového vítězství. V hustém dešti a chladnu se prosadil v závěru páteční 19. etapy, během níž cyklisté absolvovali 179 kilometrů z Trevisa do Comana Terme.

Článek

Mayo se v závěrečném stoupání necelých dvacet kilometrů před cílem odpoutal od skupinky uprchlíků a pustil se do sólového úniku. Odvaha se mu vyplatila a dojel si pro vítězství s náskokem 43 sekund před Italem Giovannim Viscontim. Další Ital Marco Marzano už na něj ztratil více než minutu.

Uprchlíci se nemohli prosadit na přední příčky celkového pořadí. Růžový trikot pro vedoucího jezdce zůstal Italovi Danilu di Lukovi, jenž ve skupině se všemi favority na celkový úspěch dorazil do cíle se ztrátou tří minut a třinácti vteřin na vítěze.

V sobotu čeká cyklisty časovka na 43 kilometrů z Bardolina do Verony, Giro skončí v neděli v Miláně. Před posledními dvěma díly závodu má Di Luca v čele bezpečný náskok dvou minut a 24 sekund před Andym Schleckem z Lucemburska.

Reklama