Hlavní obsah

Bývalý šéf Telekomu tvrdí, že s dopingem neměl nic společného

GENT

Bývalý generální manažer cyklistické stáje Telekom Walter Godefroot odmítl obvinění, že věděl o užívání zakázaných látek jezdci svého týmu. Reagoval tak na vyjádření bývalého dánského cyklisty Bjärna Riise. Ten se při svém doznání k dopingu zmínil, že Godefroot o užívání zakázaných látek věděl, ale dělal, že to nevidí.

Článek

Bývalý manažer se nařčení otevřeně začal bránit po dvou týdnech, na úterý svolal tiskovou konferenci. "Neorganizoval jsem doping v naší stáji, ani jsem ho nefinancoval," prohlásil.

Třiašedesátiletý Belgičan, který v současné době pracuje pro tým Astana, byl šéfem stáje Telekom v letech 1992 až 2005. Právě mezi bývalými jezdci tohoto týmu se nedávno rozšířila vlna přiznání k užívání zakázaných látek, vedle Riise se z velkých hvězd svěřil také elitní spurtér Erik Zabel.

Všechno odstartovala kniha bývalého maséra ve stáji Telekom Jefa d'Hondta, v níž napsal, že stáj vyzývala cyklisty k užívání krevního dopingu EPO. Proti tomu se Godefroot rovněž hodlá bránit. "Rozhodl jsem se proti němu v následujících týdnech zahájit právní kroky," uvedl.

Podle něho bývalý masér lže. "Jef d'Hont s naprostou jistotou ví, že v té době bych nikdy nepovolil užívání jakýchkoliv přípravků bez znalosti jejich přímých i vedlejších účinků," prohlásil.

Reklama