Hlavní obsah

Cyklista požádal přítelkyni o ruku během závěrečné etapy Vuelty

I takhle se dá pojmout závěrečná etapa Grand Tour. Dokončení jednoho z nejprestižnějších cyklistických závodů na světě je pro každého jezdce speciální okamžik. Španěl Jesús Ezquerra si ho zpestřil navíc jedním významným životním milníkem. Svou přítelkyni během závěrečné etapy Vuelty požádal o ruku. Ta řekla ano, a Ezquerra tak do cíle v Madridu mohl dorazit jako novopečený snoubenec.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Slovinec Primož Roglič (v červeném trikotu) a zbytek pelotonu přijíždí do Madridu během závěrečné etapy letošní Vuelty. Ilustrační foto

Článek

Jezdec týmu Burgos BH Jesús Ezquerra měl během závěrečné 21. etapy letošní Vuelty napilno. V jednom z doprovodných vozů totiž cestovala i jeho přítelkyně, která zřejmě netušila, jaké překvapení se na ni chystá.

Televizní kamery zachytily, jak se Ezquerra blíží k vozu, poté vytahuje ze zadní kapsy svého trikotu zásnubní prsten a svou přítelkyni přímo na silnici žádá o ruku. Vše dopadlo podle plánu, a tak následoval polibek.

Osmadvacetiletý cyklista si asi pořádně oddychl. Dokončit zbývajících 70 kilometrů závěrečné etapy mezi ostatními slavícími závodníky by v případně odmítnutí zřejmě nebylo zrovna jednoduché.

Červený trikot lídra do cíle Vuelty v Madridu přivezl Slovinec Primož Roglič. A to jako první slovinský cyklista v historii, který zvítězil na Grand Tour. Závěrečnou etapu 74. ročníku závodu vyhrál Nizozemec Fabio Jakobsen.

Reklama