Hlavní obsah

Nash se po triumfu ve Waterloo dostala do čela cyklokrosového SP

Waterloo
Aktualizováno

Kateřina Nash vyhrála v americkém Waterloo druhý závod Světového poháru v cyklokrosu a týden po stříbru z Iowa City se dostala do čela seriálu. Na bahnité trati a v zemi, kde žije, si dojela jednačtyřicetiletá zkušená cyklistka pro sedmý pohárový triumf v kariéře.

Foto: Michal Červený

Kateřina Nash na archivním snímku při závodu MS v lucemburském Bielesu.

Článek

Rodačka z Prachatic a bývalá olympionička v běhu na lyžích v náročném terénu prokázala své dovednosti i zkušenosti a vyhrála s náskokem 19 sekund. Druhá byla specialistka na horská kola Švýcarka Jolanda Neffová, jež v závěru předjela Britku Evie Richardsovou.

Organizátoři kvůli množství bláta vyměřili ženám jen tři okruhy a Nash vedla prakticky celý závod. "Tyhle podmínky mi vyhovují," usmívala se při rozhovoru v cíli, i když měla z obličeje čisté jen zuby. "Jen doufám, že nebude takové bláto příště, protože bílému dresu nesluší," dodala výborně naladěná cyklokrosařka a držitelka dvou bronzových medailí z mistrovství světa.

Příští závod SP bude v říjnu hostit Bern. Odpovědi na otázku, zda bude závodit i v Evropě, se Nash vyhnula. Při čtvrtém díle seriálu se 16. listopadu cyklokrosová elita představí v Táboře.

I druhý závod Světového poháru cyklokrosařů v americkém Waterloo vyhrál Belgičan Eli Iserbyt. Stejně jako před týdnem v Iowa City zvítězil bývalý mistr světa do 23 let s velkým náskokem před krajanem Toonem Aertsem, kterého tentokrát porazil o více než minutu.

Jednadvacetiletý Iserbyt, který startuje v elitní kategorii Světového poháru prvním rokem, vede s plným počtem 160 bodů. Toon Aerts má o 20 bodů méně. Třetí je další Belgičan Gianni Vermeersch, který dojel v neděli stejně jako v Iowě na čtvrtém místě.

Závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):
Ženy:
1. Nash (ČR) 41:55
2. Neffová (Švýc.) -19
3. Richardsová (Brit.) -31
4. Honsingerová (USA) -1:25
5. Rochetteová (Kan.) -1:29
6. Maniová (Fr.) -1:47
Pořadí SP (po 2 z 9 závodů):
1. Nash 150
2. Rochetteová 135
3. Honsingerová 125
Muži:
1. Iserbyt 1:08:28
2. Toon Aerts -1:08
3. M. Vanthourenhout -1:23
4. Vermeersch (všichni Belg.) -1:50
5. Van Kessel (Niz.) -2:18
6. Hermans (Belg.) -2:25.
Pořadí SP (po 2 z 9 závodů):
1. Iserbyt 160
2. Toon Aerts 140
3. Vermeersch 120.

Reklama