Hlavní obsah

Krupobití připravilo cyklisty ve Švýcarsku o polovinu etapy

Nizozemský cyklista Thomas Dekker vyhrál šestou etapu závodu Kolem Švýcarska, která byla kvůli nepřízni počasí zkrácena na polovinu. Po startu v Giubiasku zahnalo jezdce do úkrytu silné krupobití, které poškodilo i některé doprovodné vozy. Cyklisté pak v autobusech přejeli 2479 metrů vysoký průsmyk Nufenenpass, který měl být nejvyšším bodem 71. ročníku závodu.

Článek

Peloton podruhé odstartoval ve Wallisu a místo 191 kilometrů absolvoval nakonec jen 95 km. V závěrečném patnáctiprocentním stoupání do Crans Montany ujel soupeřům z osmičlenné skupiny uprchlíků dvaadvacetiletý Dekker, který zvítězil s náskokem osmi sekund před Rakušanem Gerritem Glomserem a Italem Gilbertem Simonim.

Do čela průběžného pořadí se dostal díky sedmé příčce Rus Vladimir Jefimkin. Dosavadní lídr Frank Schleck z Lucemburska ztratil minutu a 20 sekund a klesl na třetí místo.

Kolem Švýcarska - 6. etapa (95 km):
1. T. Dekker (Niz.) 2:28:00, 2. Glomser (Rak.) -8, 3. Simoni (It.), 4. Karpec (Rus.), 5. Cunego (It.), 6. Gomez Marchante (Šp.) všichni -11.
Průběžné pořadí:
1. Jefimkin 21:57:03, 2. Gomez Marchante -9, 3. F. Schleck (Luc.) -21, 4. Carrara (It.) -26, 5. Karpec, 6. Kirchen (Luc.) oba -30.

Reklama

Související témata: