Hlavní obsah

Někteří cyklisté jsou před Tour podezřelí z dopingu

PAŘÍŽ

Nad některými špičkovými cyklisty se krátce před startem Tour de France vznáší stín dopingu. Podezřelí závodníci nyní často procházejí nehlášenými dopingovými kontrolami a předběžné výsledky některých testů prý nebyly negativní. Francouzský deník L'Equipe o tom informovala manažerka antidopingového výboru mezinárodní federace UCI Anne Gripperová.

Článek

"Zaměřujeme se na šest až sedm jezdců, které považujeme za vysoce rizikové kvůli jejich podezřelému chování a kvůli tomu, že prostě musejí na Tour zajet dobře. Někteří už absolvovali tři nebo čtyři neohlášené testy," řekla Gripperová.

Podle cyklistických antidopingových regulí musejí všichni závodníci absolvovat jeden neoznámený mimosoutěžní test, ale současná mimořádná situace přiměla UCI testovat tyto cyklisty během posledních týdnů výjimečně často. "Dostali jsme informace, že trénují na podivných místech a v podivném vybavení," vysvětlila Gripperová.

Upozornila, že některé vzorky nebyly negativní, ale bližší podrobnosti odmítla před kontrolní analýzou sdělit. Myslí si však, že by některé definitivní výsledky mohly být k dispozici před startem Tour de France. Ta začne 7. července v Londýně.

Reklama

Související témata: